• O acumulare semnificativă de vegetație a alimentat incendiul McKinney.
  • La aproximativ 320 km spre sud, locuitorii din Idaho au rămas sub incidența ordinelor de evacuare.
  • Asociația Pacific Coast Trail Association i-a îndemnat pe drumeți să ajungă în cel mai apropiat oraș.

Incendiile de vegetație din California și Montana au crescut în mărime în timpul nopții, în condiții de căldură și vânt, și au invadat rapid cartierele, forțând sâmbătă ordine de evacuare pentru peste 100 de case, în timp ce un incendiu din Idaho se răspândea tot mai mult.

În Pădurea Națională Klamath din California, incendiul McKinney, care s-a declanșat vineri și care se mișcă rapid, a trecut de la a carboniza puțin peste un kilometru pătratla a pârjoli până sâmbătă până la 160 km pătrați de vegetație într-o zonă în mare parte rurală, în apropiere de granița cu statul Oregon, potrivit oficialilor de pompieri.

Focul a ars cel puțin o duzină de case, iar animalele sălbatice au fost văzute fugind din zonă pentru a evita flăcările. Purtătoarea de cuvânt a pădurii naționale Klamath, Caroline Quintanilla, a declarat: Continuă să crească cu vânturi neregulate și furtuni în zonă și avem temperaturi de trei cifre.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat sâmbătă starea de urgență, pe măsură ce incendiul se intensifica. Proclamația îi permite o mai mare flexibilitate pentru a lua decizii privind răspunsul de urgență și eforturile de recuperare și pentru a accesa ajutorul federal.

Lupta cu incendiile continuă

De asemenea, ea permite resurselor de stingere a incendiilor din alte state să ajute echipajele californiene în lupta cu incendiile, potrivit unei declarații a biroului guvernatorului. Între timp, în Montana, incendiul de la Elmo aproape că și-a triplat dimensiunile, ajungând la aproximativ 28 km pătrați, la câțiva kilometri de orașul Elmo.

La aproximativ 320 km spre sud, locuitorii din Idaho au rămas sub incidența ordinelor de evacuare, în timp ce incendiul Moose din Pădurea Națională Salmon-Challis a carbonizat mai mult de 174,8 km pătrați de terenuri împădurite în apropierea orașului Salmon. Incendiul a fost izolat în proporție de 17%.

O acumulare semnificativă de vegetație a alimentat incendiul McKinney, a declarat Tom Stokesberry, purtător de cuvânt regional al Serviciului Forestier al SUA. Este un incendiu foarte periculos – geografia de acolo este abruptă și accidentată, iar această zonă anume nu a mai ars de ceva vreme, a spus el.

Un incendiu de mici dimensiuni ardea, de asemenea, în apropiere, în afara orașului Seiad, a spus el.
Având în vedere că în următoarele zile sunt prognozate descărcări electrice, sunt aduse resurse din toată California pentru a ajuta la combaterea incendiilor din regiune, a adăugat el.

Creșterea explozivă a incendiului de la McKinney a forțat echipele să treacă de la încercarea de a controla perimetrul incendiului la încercarea de a proteja casele și infrastructura critică, cum ar fi rezervoarele de apă și liniile electrice, și să ajute la evacuări în cel mai nordic comitat Siskiyou din California. Adjuncții și ofițerii de poliție au bătut la ușile din Yreka, sediul comitatului, și din orașul Fort Jones, pentru a-i îndemna pe locuitori să iasă afară și să-și evacueze în siguranță animalele pe remorci. Apelurile automate erau trimise și pe liniile de telefonie fixă, deoarece existau zone fără serviciu de telefonie mobilă.

S-a ordonat evacuarea a peste 100 de locuințe, iar autoritățile avertizau oamenii să fie în alertă maximă. Fumul provocat de incendiu a dus la închiderea unor porțiuni din autostrada 96. Asociația Pacific Coast Trail Association i-a îndemnat pe drumeți să ajungă în cel mai apropiat oraș, în timp ce Serviciul Forestier al SUA a închis o secțiune de 177 de kilometri de la vârful Etna până la Mount Ashland Campground, în sudul statului Oregon.