• Focul a izbucnit la vârful turlei, care nu este din lemn, ci mai degrabă din metal”, a declarat prefectura departamentului Seine-Maritime.
  • Catedrala din Rouen este supusă unei ample restaurări.
  • Potrivit oficialilor, incendiul a fost acum izolat.

Vârful unei faimoase catedrale gotice din orașul francez Rouen a luat foc, provocând o evacuare, spun oficialii locali. Imaginile postate pe X de prefectură arată fum negru ieșind dintr-un baldachin și schele de la vârful clădirii, care are o înălțime de aproximativ 150 m. Potrivit oficialilor, incendiul a fost acum izolat, scrie BBC.

Originea incendiului este necunoscută în acest moment”, a declarat primarul Nicolas Mayer-Rossignol, adăugând că toate resursele publice” au fost mobilizate în răspuns. Aproximativ 70 de pompieri și 40 de mașini de pompieri au luat parte la eforturile de stingere a incendiului, a declarat șeful pompierilor Stephane Gouezec pentru presa locală.

Catedrala Adormirea Maicii Domnului a fost evacuată și a fost instituit un perimetru de securitate, a precizat prefectura. Potrivit autorităților locale, nu există informații cu privire la victime, iar amploarea pagubelor produse clădirii este necunoscută.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Focul a izbucnit la vârful turlei, care nu este din lemn, ci mai degrabă din metal”, a declarat prefectura departamentului Seine-Maritime pentru agenția de presă AFP. Catedrala din Rouen, care apare în mai multe opere de artă din secolul al XIX-lea ale artistului impresionist Claude Monet, este supusă unei ample restaurări.

Aceasta a fost construită pe parcursul mai multor secole, unele părți ale clădirii datând din secolul al XII-lea, cu peste 900 de ani în urmă, potrivit site-ului său oficial. Între 1876 și 1880, a fost cea mai înaltă clădire din lume.