Incendiu de proporţii pe un feribot lângă Corfu. La bord se aflau 29 de români

incendiu-feribot-Corfu

Feribotul Euroferry Olympia, aflat lângă Corfu, sub steag italian, avea la bord 237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului, a anunţat poliţia portuară din Grecia, potrivit Euronews. Nava a plecat din Igoumenitsa, Grecia, şi se îndrepta către Italia în momentul în care a izbucnit incendiul. Toţi pasagerii sunt în siguranţă, în bărci de salvare, a anunţat un oficial grec la postul de radio Skai. Şase nave au fost trimise în zonă şi nu au fost semnalate persoane rănite.

Căpitanul navei Euroferry Olympia le-a cerut pasagerilor să părăsească vaporul”, au anunţat poliţiştii.

Pasagerii au fost transportaţi pe insula Corfu, aflată în vecinătate, au spus reprezentanţii Coastei de Gardă din Grecia care au condus operaţiunea de salvare. Incendiul a izbucnit în jurul orei 4.30, în timp ce feribotul se afla între Grecia şi Albania. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, dar o investigaţie a început deja.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă şi al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineaţa zilei de vineri, în apropierea insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri şi persoane pe ruta Grecia – Italia.

„Potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti reprezentanţilor misiunii diplomatice, printre pasagerii şi personalul navigant salvat se numără 29 de cetăţeni români. De asemenea, autorităţile au comunicat că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe navă, fiind preluaţi de alte ambarcaţiuni care să-i transporte la ţărm. Operaţiunea este încă în desfăşurare”, a anunţat vineri MAE, într-un comunicat de presă.

Exit mobile version