• Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator. Acesta se află printre cele 6 persoane intoxicate cu fum care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
  • A fost activat Planul Roșu de Intervenție.
  • 36 de pacienți au fost evacuați.
  • S-a produs un incendiu la Secția de Psihiatrie a SJU Slatina.
  • Incendiul s-a manifestat la parterul clădirii și la primul etaj al acesteia.

36 de pacienți internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuați, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire.

Incendiul s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina.

Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului și la etajul întâi.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

UPDATE 12:35 Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator. Acesta se află printre cei 6 intoxicați cu fum

„Am avut un incediu într-un izolator, unde aveam un pacient care intrase în sevraj și a fost izolat în această încăpere. Se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record. Nu avem victime. 6 dintre pacienți au intoxicații ușoare cu fum și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina și sunt în afara pericolului. Erau 37 internați. Între timp, unul a fost externat înainte de acest incident, în această dimineață. 29 erau pacienți acuți si 7 pacienți cronici.

Pacientul care a provocat incendiul se află printre cei intoxicați și se află în afara oricărui pericol. Saloanele nu cred că au fost afectate, doar fumul care s-a răspândit în clădire. Doar izolatorul a luat foc. Incediul a fost localizat și nu s-a extins în toată clădirea. (…) La parterul clădirii se afla pacientul de la care a pornit incendiul”, a declarat Dan Stana, manager SJU.

UPDATE 12:29 Șase pacienți nu au leziuni sau suferă doar de atac de panică

„Codul roșu s-a activat. Până acum sunt 6 pacienți care nu au leziuni sau au doar atac de panică. Nu știm exact numărul de pacienți care mai trebuie să ajungă”, a declarat Dr. Florin Popa, purtător de cuvânt SJU Slatina.

UPDATE 12: 16 Pentru gestionarea situației se acționează astfel:

  • ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;
  • ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;
  • ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;
  • ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

UPDATE 12:14 A fost activat Planul Roșu de Intervenție

„La momentul apelului la 112, au fost alertate chipaje de la Detașamentul Slatina și a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La sosirea primelor echipajelor incendiul se manifesta cu degajare mare de fum la parterul clădirii. Acea sală a fost inundată cu fum. Toate persoanele au fost evacuate. Există echipe care verifică toate încăperile. Au fost evacuați 36 de pacienți”, a declarat Lt. Alin Băsășteanu pentru Aleph News.