• Un deputat parlamentar rus a afirmat că incursiunea ucraineană, susținută de Occident, a adus lumea aproape de un război mondial.
  • Deputatul Mikhail Sheremet și Nikolai Patrushev, un consilier al lui Putin, au acuzat țările NATO că au aprobat planurile de incursiune.
  • Ucraina și aliații săi susțin că Rusia beneficiază de asistență militară din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord.
  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a reafirmat angajamentul de a colabora mai strâns cu Rusia.

Un deputat parlamentar rus a declarat vineri că incursiunea ucraineană în Kursk susținută de Occident a adus lumea aproape de un război mondial total, a raportat agenția de știri RIA din Rusia, citată de Reuters.

Trupele ucrainene au trecut granița în regiunea Kursk din Rusia pe 6 august și au avansat semnificativ de atunci, forțând Moscova să evacueze peste 200.000 de oameni din locuințele lor.

„Având în vedere prezența echipamentului militar occidental, utilizarea muniției și rachetelor occidentale în atacurile asupra infrastructurii civile și dovezile incontestabile ale participării străinilor la atacul asupra teritoriului rus, s-ar putea ajunge la concluzia că lumea se află pe marginea unui al Treilea Război Mondial” a spus deputatul Mikhail Sheremet, conform RIA.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
HARRIS VS. TRUMP
CINE A CÂȘTIGAT DEZBATEREA?

Sheremet, care este membru al comitetului de apărare al Parlamentului rus, a susținut că țările NATO au dat undă verde planurilor de incursiune, o acuzație pe care Washingtonul a negat-o.

Consilierul lui Putin, Nikolai Patrushev, a acuzat de asemenea Occidentul că se află în spatele atacului, într-un interviu acordat ziarului Izvestia. Patrushev a spus că NATO și agențiile de informații occidentale au fost implicate în planificarea operațiunii din Kursk, deși nu a furnizat dovezi.

Ucraina și aliații săi afirmă că Rusia primește asistență în efortul său de război din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord.

Tot în cursul zilei de azi, liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a reiterat angajamentul de a adânci cooperarea cu Rusia și a spus că are „încredere că Moscova va fi victorioasă în războiul său sfânt pentru pace și justiție”.

Citește și