• În România, după 2005, s-a aplicat cota unică de 16% pe venit.
  • Cota unică a fost redusă ulterior la 10%.
  • Țările europene au, în prezent, cote de impozit pe venit și de peste 40%.

Explozie a preţurilor: Rata anuală a inflaţiei a sărit la 15% în iunie, după recordul de 14,5%, înregistrat în luna mai. Gazele s-au scumpit cu 89%, faţă de luna iunie a anului precedent, iar combustibilii cu 41%. La capitolul servicii, cel mai mult s-a scumpit transportul aerian… cu 29%. Plătești mai mult și pentru alimente.. în medie, cu 15%, cea mai mare creștere fiind înregistrată la uleiul de floarea soarelui.

„Cu cât va crește inflația mai mult, adică cu cât vor crește prețurile mai mult cu atât și ratele, adică dobânzile la credite vor crește. Așa că să ne așteptăm ca ratele să fie din ce în ce mai mari în perioada următoare și să plătim din păcate toată această factură a crizei prin ratele la credite, la creditele imobiliare, la creditele de consum.”

Inflația afectează populația, iar toate aceste scumpiri nu fac decât să afecteze puterea de cumpărare a românilor, declară antreprenorul Mădălin Măncilă.

Recomandări

BRAZILIA ÎNCHIDE BYD
EXPLOZIE ÎN TURCIA
ATENȚIE LA DEFICIT!
BIBI: SE FAC PROGRESE
UNDE MERGI AZI?
UNDE AU MERS ROMÂNII

„Noi antreprenorii încercăm din răsputeri dacă vreți, să ținem prețurile la care oamenii să își mai poată permite în continuare să consume produsele noastre. Indiferent că sunt produse turistice sau orice alt fel de produs. Este foarte greu în momentul de față ca noi să ținem pasul acestor scumpiri, cum spuneați și voi noi depindem foarte mult de energie, energie care s-a scumpit cu peste 80% TC.”