• Trump refuză dialogul cu Zelenski în timpul vizitei în SUA.
  • Kamala Harris se întâlnește astăzi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Republicanii acuză Ucraina de implicare în campania electorală americană.

Kamala Harris se întâlnește cu Volodimir Zelenski astăzi, 26 septembrie, în timp ce fostul președinte Donald Trump crtitică președintele ucrainean pentru „favoritism”.

Trump îl numește pe Zelenski un „mare vânzător”

Harris urmează să se întâlnească cu Zelenski la Casa Albă. Trump nu se va întâlni cu el săptămâna aceasta, devenind tot mai critic la adresa lui Zelenski, acuzându-l că are un favorit în alegerile viitoare.

Președintele Ucrainei se află în țara noastră și lansează mici acuzații urâte la adresa președintelui vostru preferat, eu”, a declarat Trump miercuri în Carolina de Nord. „Ucraina a dispărut. Nu mai este Ucraina. … Orice înțelegere, chiar și cea mai proastă înțelegere, ar fi fost mai bună decât ceea ce avem acum

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Zelenski a lăsat să se înțeleagă că se va întâlni cu Trump săptămâna aceasta, dar campania lui Trump a declarat că nu a existat niciun acord formal pentru o întâlnire.

Trump spune de luni de zile, și a repetat mai des la mitingurile din această săptămână, că ar pune capăt imediat războiului din Ucraina – chiar dacă ar fi în condiții favorabile Moscovei – și l-a respins pe Zelenski ca pe un „mare vânzător” pentru asigurarea de bani pentru țara sa, care își dorește „atât de mult” ca democrații să câștige pentru a menține fluxul de bani, conform NBC News.

De fiecare dată când Zelenskyy vine în Statele Unite, pleacă cu 100 de miliarde de dolari”, a declarat Trump marți în Georgia. „Cred că este cel mai bun vânzător de pe Pământ. Dar suntem blocați în acest război dacă nu sunt eu președinte.”

Tensiunile între democrați și republicani cresc, iar Ucraina este prinsă la mijloc

Împărțirea partizană a părut să crească săptămâna aceasta după ce Zelenski a vizitat o fabrică de muniții din Scranton, Pennsylvania, orașul natal al lui Biden, ceea ce Trump și alți republicani au considerat un semnal al direcției în care dorește să meargă alegerile din noiembrie.

De asemenea, republicanii nu au fost de acord cu comentariile făcute de Zelenski pentru The New Yorker, în care l-a numit pe senatorul JD Vance, „prea radical” și a spus că trebuie „să citească istoria celui de-al Doilea Război Mondial” pentru a înțelege de ce președintele rus Vladimir Putin nu ar trebui să fie mulțumit.

Sentimentul meu este că Trump nu știe cu adevărat cum să oprească războiul, chiar dacă el ar putea crede că știe cum”, a adăugat Zelenski.

Republicanii cer demiterea ambasadorul Ucrainei în SUA

Miercuri președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Mike Johnson, a solicitat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să o demită pe Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în SUA.

Johnson susține că Markarova a organizat o deplasare finanțată din banii contribuabililor într-un stat în care se desfășoară o bătălie electorală și care a „exclus în mod intenționat” republicanii înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Rămâne de văzut cum va răspunde președintele Zelenski la această cerere.

Citește și