Într-o „Scrisoare către francezi”, Macron explică de ce a dizolvat Adunarea Națională și promite că „va acționa până în mai 2027”

În această seară de duminică, 23 iunie, într-o „Scrisoare către francezi”, Emmanuel Macron explică din nou decizia de a dizolva Adunarea Națională.

Potrivit acestuia, a fost „singura alegere posibilă pentru a lua act de votul vostru la alegerile europene, pentru a raspunde dezordinii existente, cât dezordinii mai mari care va urma” .

Promisiunea „de a acționa până în mai 2027 în calitate de președinte”

Explicând că înțelege „îngrijorarea”, „respingerea” și „mânia îndreptată împotriva lui”, șeful statului îi îndeamnă pe francezi să „clarifice alegerea pentru țara noastră și pentru viața noastră” în timpul alegerilor legislative din 30 iunie și 7 iulie.

În acest sens, el evocă „trei propuneri clare”: cele ale „extremei drepte” , ale „Franței Nesupuse și aliaților săi” și, în sfârșit, cea a „blocului central al Ensemble pour la République!”.

„Această a treia cale este cea mai bună pentru țara noastră ”, explică, fără surprize, Președintele Republicii.
Cu toate acestea, „am înțeles că vreți o schimbare” , continuă Emmanuel Macron, asigurându-și alegătorii i-a auzit în ceea ce privește „insecuritatea, impunitate. În ceea ce privește viața devenita imposibilă de către delincvenți, de recidiviști, de violența anumitor minori din orașele și satele noastre”.

Prin urmare, „guvernul va trebui să ofere răspunsuri mult mai puternice și mai ferme”.

Aceasta vă include „reformarea politicii privind minorii, o mai bună protecție a tinerilor noștri și o luptă mai puternică împotriva oricărei discriminări”.


Referitor la „starea de slăbiciune a democrației” , a carei măsură asigură că a înțeles-o , locatarul de la Elysée adaugă că „modul de guvernare trebuie să se schimbe profund”.

Așadar, „viitorul guvern, care va reflecta neapărat votul dumneavoastră, va reuni, sper, republicani de sensibilități diverse care vor fi știut prin curajul lor să se opună extremelor” , continuă el.


În cele din urmă, șeful statului și-a reiterat intenția de a-și finaliza cel de-al doilea și ultimul mandat: „Puteți avea încredere în mine că voi fi președinte până în mai 2027”.

Exit mobile version