• Liderii NATO se reunesc la Washington în perioada 9-11 iulie, într-un moment crucial pentru Alianța Nord-Atlantică.
  • Statele Unite și aliații săi vor aloca mai mult de 1 miliard de dolari pentru a consolida sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei.
  • Statele Unite și aliații vor furniza Ucrainei zeci de sisteme tactice de apărare aeriană și alte 5 sisteme strategice de apărare aeriană în următoarele luni.

Klaus Iohannis dă declarații de presă în marja participării la Summitul NATO.

„Summitul NATO are mize importante pentru securitatea noastră. Va descuraja Rusia în special pe flancul estic și la Marea Neagră. România își aduce contribuția. Împreună cu Turcia și Bulgaria am înființat un grup naval care și-a început prima misiune de deminare în Marea Neagra, un bun model de comunicare între statele riverane pentru a face spațiul mai sigur. Am facilitat un coridor pentru tranzitul cerealelor ucrainene. România e de doi ani printre cei mai activi susținători ai viabilității economice a Ucrainei. Mâine, România va semna cu Ucraina un acord bilateral de securitate. Ne alăturăm astfel țărilor care au semnat deja. Vom avea un Summit NATO cu substanță”.

Întrebat despre retragerea candidaturii sale, Iohannis spune: „În final, am decis că soarta NATO este mult mai importantă decât soarta mea politică”.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Citește și