• Este evident că NATO este o alianţă defensivă, pur defensivă, spune Klaus Iohannis.
  • Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre şi securitatea cetăţenilor noştri.
  • El afirmă că „această retorică pe care o auzim din când în când este una falsă”.

Este evident că NATO este o alianţă defensivă, pur defensivă, spune Klaus Iohannis: „Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre şi securitatea cetăţenilor noştri”.

„Este evident că NATO este o alianţă defensivă, pur defensivă. Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre şi securitatea cetăţenilor noştri. Iar dacă vorbim despre instalaţia de la Deveselu, este o instalaţie pur defensivă. Nu poate fi folosită pentru a ataca pe nimeni”, spune Klaus Iohannis, în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

El afirmă că „această retorică pe care o auzim din când în când este una falsă”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Instalaţia de la Deveselu face parte dintr-un cadru mai larg al NATO, în cadrul defensiv de rachete defensive şi în acest sens nu avem ce să ascundem sau să ne ferim să spunem acest lucru încă o dată România”, adaugă şeful statului.

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a criticat miercuri suplimentarea trupelor NATO în zona Mării Negre şi a spus că planurile Statelor Unite şi Franţei de a trimite militari în România contribuie la amplificarea tensiunilor.

Diplomatul a mai precizat că Rusia nu este interesată să viziteze scutul de la Deveselu, pentru a se convinge că este pur defensiv. El a declarat că Moscova ar prefera garanţii scrise din partea NATO şi a Statelor Unite în acest sens.