• Ion Cristoiu afirmă că volumul “În slujba ţării”, scris de liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi lansat duminică este o combinaţie între cartea Pas cu Pas a lui Iohannis şi cea lui Burduja, Un plan pentru România.
  • Publicistul spune că lansarea cărţii lui Nicolae Ciucă în cadrul unei emisiuni culinare dezvăluie un nou tip postedecembrist de candidat la Preşedinţie, candidatul-clip publicitar, care vinde o imagine şi nu un proiect de ţară.
  • Ion Cristoiu mai spune că eşecul realizării unei coaliţii de dreapta între USR, PMP şi Forţa Dreptei îl are drept câştigător pe Ludovic Orban, care, dacă va candida la prezidenţiale, va lua voturi de Elena Lasconi, iar partidul său va intra în Parlament.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că volumul “În slujba ţării”, scris de liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi lansat duminică este mai degrabă un obiect electoral decât o carte, pentru care autorul a creat un moment de aşteptare inutil, prezentând mai degrabă imaginea unui pomicultor sau bucătar decât a unui general de armată.

„Carte… Eu îi zic obiect electoral. El, prin declaraţiile sale, a creat un orizont de aşteptare aiurea. Că e o carte gen Un veac de singurătate, Demonii (…) De fapt, este o carte, o combinaţie Pas cu Pas şi cartea lui Burduja, Un plan pentru România (…) Prima parte e un fel de prezentare. El nu e de la ţară. Bate câmpii. El s-a dus la bunici (…) Dacă vă uitaţi, partea aceasta de memorii e de pomicultor, povesteşte cum diferă cireşele (…) Cartea nu trebuie să provoace nicio dezamăgire. Gândiţi-vă  că în locul cărţii făcea o lingură de lemn (….) şi o folosea în campanie”, a afirmat publicistul, luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

A apărut candidatul clip publicitar

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Ion Cristoiu spune că lansarea cărţii lui Nicolae Ciucă în cadrul unei emisiuni culinare dezvăluie un nou tip postedecembrist de candidat la Preşedinţie, candidatul-clip publicitar, care vinde o imagine şi nu un proiect de ţară.

„Dacă vă uitaţi la toţi candidaţii, fără excepţie, toţi sunt candidaţi-clipuri publicitare. E prima dată după decembrie 1989 când văd o campanie electorală (…) şi sunt întrebat ce vor de la ţara asta. Nu ştiu nimic. Ei sunt bolnavi de like-uri (…) Nu se transformă audienţa în vot (…) Notorietatea o ai, apoi oamenii trebuie să spună: bă, e bun ca preşedinte. Spuneţi-mi şi mie ce legătură avea saramura de pui cu Preşedinţia? (…)  Nu avea nicio legătură. (…) Să arate ce? Că e bucătar? Eu aleg preşedinte bucătar? (…) Prin ce credeţi că se vor rezolva raporturile României cu UE dacă el ştie să gătească saramură de pui?”, a punctat publicistul.

Silviu Predoiu, cel mai bun pe politică externă

Totuşi, câţiva candidaţi se remarcă, iar la capitolul viziune, prezidenţiabilul PLAN, Silviu Predoiu, se află pe primul loc.

„Cel mai bun candidat pe politică externă este Silviu Predoiu, fostul adjunct de la SIE (…) Dacă e vorba de politică externă, avem un top. El e primul, chiar se pricepe şi are puncte de vedere mai îndrăzneţe în legătură cu războiul din Ucraina. Geoană e pe locul doi, cel puţin din carte. Am înţeles în particular că se pricepe şi Ciucă, dar Ciolacu nu. (…) Dacă stai de vorbă cu Silviu Predoiu, are viziune”, a explicat publicistul.

“Simion are o înţelegere secretă cu Ciolacu

Marcel Ciolacu nu se pricepe la politică externă, dar vrea să ajuingă în turul II al prezidenţialelor cu ajutorul liderului AUR, George Simion, printr-o înţelegere secretă.

„El (George Simion) se pregăteşte să devină frecventabil. Este clar că şi prin atacul la Geoană există o înţelegere secretă între el şi Ciolacu  (…) Domnul Ciolacu merge pe o prostie şi anume repetarea scenariului din 2000 (…) când s-a spus că Iliescu a manevrat în aşa fel încât Vadim să ajungă în turul II. E o minciună”, a susţinut publicistul.

Dacă va candida, Orban va lua voturi de la Lasconi”

Ion Cristoiu mai spune că eşecul realizării unei coaliţii de dreapta între USR, PMP şi Forţa Dreptei îl are drept câştigător pe Ludovic Orban, care, dacă va candida la prezidenţiale, va lua voturi de Elena Lasconi, iar partidul său va intra în Parlament.

„Nu s-au înţeles la liste (…) Câştigător din tot acest eşec este Ludovic Orban. Dacă se făcea această coaliţie nu o ajuta pe Lasconi. În acelaşi timp, spre deosebire de Tomac, el are suficientă personalitate să tragă partidul (Forţa Dreptei). Dacă se înscrie în campania electorală, să ştiţi că ia mult (…) Intrat în joc, e un tip mai bun decât Lasconi ca tracţiune pentru partid (…) El are faţă de Lasconi un mare avantaj, e anti-Iohannis sincer. Deci el ia multe voturi Elenei Lasconi (…) Dacă el se înscrie în campania electorală prezidenţială şi o duce cât de cât, Forţa Dreptei intră în Parlament”, a afirmat publicistul.

Citește și