• Ion Cristoiu: La ora actuală, conducătorii României, Ciolacu, Ciucă şi Iohannis, sunt atât de importanţi pentru acest război din Ucraina, mai ales România, încât UE, şi dacă Ciolacu ne taie capetele la fiecare, nu-i va spune nimic. Normal. Până mai ieri se făceau mofturi pentru că nu eram importanţi.
  • Ion Cristoiu: Îşi poate permite cineva la Bruxelles să-i dea un ghiont lui Ciolacu, ştiind că la un moment dat Ciolacu nu mai e atât de…? Ciolacu va fi iertat că nu se încadrează în deficitul bugetar cât va dura războiul. Cât durează războiul, se va închide ochii la orice de aici.
  • Ion Cristoiu: Vor trimite la Bruxelles planul de reducere a deficitului bugetar pe vreo 20 de ani. Nu contează. Acolo toate exigenţele faţă de noi nu mai funcţionează. Pentru Occident este foarte importantă poziţia ta faţă de Ucraina. Şi dacă vă uitaţi Ciolacu, Ciucă şi cu Iohannis nu crâcnesc.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că Guvernul Ciolacu nu va reduce cheltuielile bugetare, iar Comisia Europeană va închide ochii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul ultimului raport privind statul de drept în România.

“Raportul Comisiei Europene privind statul de drept , ca şi cele anterioare, nu reflectă situaţia din România (…)  La ora actuală, conducătorii României, Ciolacu, Ciucă şi Iohannis, sunt atât de importanţi pentru acest război din Ucraina, mai ales România, încât UE, şi dacă Ciolacu ne taie capetele la fiecare, nu-i  va spune nimic. Normal. Până mai ieri se făceau mofturi pentru că nu eram importanţi.(…) În bătălia europeană şi planetară, care a început demult, fiecare tabără încearcă să nu deraieze din zona ei şi să atragă”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută că pe 1 septembrie că va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale. Ministrul finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat luni că „în acest moment, Ministerul Finanţelor se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care să ducă la dezvoltarea economică, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fără însă a fi stabilite un set de măsuri care sã facă obiectul unei reforme fiscale”.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Ion Cristoiu spune că reprezentanţii Comisiei Europene vor ierta Guvernul Ciolacu că România nu se încadrează în deficitul bugetar atât timp cât va dura războiul din Ucraina deoarece nu-şi pot permite încă o ţară rebelă, pe lângă Ungaria şi Slovacia.

“Îşi poate permite cineva la Bruxelles să-i dea un ghiont lui Ciolacu, ştiind că la un moment dat Ciolacu nu mai e atât de…? Ciolacu va fi iertat că nu se încadrează în deficitul bugetar cât va dura războiul. Cât durează războiul, se va închide ochii la orice de aici. Nu are cum. Pentru că Occidentul are două mari experienţe nefericite. Imaginea lumii de azi e clară. Am pe de o parte China care are Rusia, India şi altele şi pe cealaltă parte am Occidentul colectiv în frunte cu America. Cele două tabere sunt deja în război. Occidentul nu-şi poate permite o a treia ţară după Ungaria şi Slovacia. Adică să vină şi România”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că nu mai contează ce planuri va trimite România la Bruxelles, guvernanţii vor face ce vor şi asta pentru că exigenţele UE nu mai funcţionează, primând doar atitudinea faţă de războiul din Ucraina.

“Vor trimite la Bruxelles planul de reducere a deficitului bugetar pe vreo 20 de ani. Nu contează. Acolo toate exigenţele faţă de noi nu mai funcţionează. Pentru Occident este foarte importantă poziţia ta faţă de Ucraina. Şi dacă vă uitaţi Ciolacu, Ciucă şi cu Iohannis nu crâcnesc.

Nu se va întâmpla nimic cu bugetul, cu statul de drept dacă ei fac ce vor. Numai dacă ieşiţi în stradă, ceea ce e greu de presupus. Dacă ai probleme interne serioase, Occidentul şi mai ales americanii nu închid ochii. Dar altfel, ce motiv ar avea Comisia Europeană să se neliniştească. E vreo demonstraţie, e vreo grevă? A, că nu împrumutăm. Ne împrumutăm, şi? (…) Dacă nu se face pace, atunci premierului României i se va permite orice. Şi deficit bugetar, şi presă”, a mai spus publicistul.

Citește și