• Convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru adoptarea legii anti-urşi este o măsură heirupistă, luată sub presiunea emoţiei.
  • Legea adoptată de deputaţi nu va fi pusă în aplicare deoarece ar putea fi contestată de UE, la CCR sau preşedintele Iohannis nu o va promulga.
  • Legea împotriva urşilor agresivi trebuie făcută la rece, în care să se ţină cont de toate punctele de vedere.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că legea privind împuşcarea urşilor agresivi adoptată luni de Camera Deputaţilor este încă o dovadă că în cazul unor tragedii autorităţile reacţionează heirupist.

„Nu se va aplica legea asta. Va veni reacţia urşilor. Ascultaţi-mă pe mine (…) Avem de-a face, ca şi în cazul cu testele antidrog pentru şoferi, cu decizii luate heirupist (…) La noi, toate deciziile, mai ales de când a venit Ciolacu, sunt urmarea unei emoţii. Această lege a trecut de Senat şi era la Camera Deputaţilor de nu ştiu când. Trebuia să se întâmple o tragedie? Adică se face o lege sub presiunea emoţiei care acum e anti-urs. Deja există o petiţie cu 100.000 de semnături ale românilor care sunt sensibili la urşi. Această parte stă acum liniştită, a trecut emoţia şi va fi contestată la CCR  sau Iohannis va ezita să o promulge sau va interveni UE. De ce? Pentru că sunt făcute după ce s-a întâmplat ceva ”, a firmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

În opinia sa, autorităţile ar fi trebuit să reacţioneze calm în cazul tragediei din Bucegi, iar legea anti-urs să ţină cont de toate punctele de vedere pentru a preveni abuzurile.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Legile se fac la calm. Dacă le faci sub presiune (…) Cum a fost scandalul celui care s-a drogat pe scenă. Mă miră că până acum nu s-a dat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia la toate aceste festivaluri organizatorii să arate playlist-ul. Asta nu e o formulă de administrare a ţării. O să vedeţi la urşi, pentru că vine reacţia. Ei au făcut-o sub impulsul emoţiilor. Când o faci la calm, ţii cont de toate punctele de vedere (…) urşii nu au şi ei drepturi? Eu sunt cu urşii, nu că sunt ecologist. Ţin cu ursul de-al dracului (…) Cine opreşte abuzurile? Vrea un şmecher să aibă un trofeu”, a conchis Ion Cristoiu.

Citește și