• Iranul vrea răzbunare după uciderea lui Ismail Haniyeh.
  • Atacul Iranului asupra Israelului poate veni în orice moment.
  • Netanyahu a discutat despre o lovitură preventivă asupra Iranului.

Focul arde mocnit în Orientul Mijlociu și poate izbucni în orice moment. Iranul a jurat răzbunare asupra Israelului după ce liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis chiar în capitala țării, Teheran.

Ali Khameney a dat ordine armatei şi Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice să atace direct şi puternic Israelul.

Ieri, Benjamin Netanyahu a discutat chiar posibilitatea unui atac preventiv al Israelului împotriva Iranului. Dar o lovitură preventivă, care ar putea lovi ţinte militare iraniene precum lansatoare de rachete, depozite de muniţii, comandamente, ar înfuria şi mai mult regimul de la Teheran şi ar duce Orientul Mijlociu în pragul unui război regional. Iar Israelul nu a recunoscut oficial că ar fi implicat în eliminarea liderului Hamas.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Statele Unite fac eforturi diplomatice ca să prevină escaladarea tensiunilor. Miniștrii de Externe din Iordania și Liban au mers în Iran în încercarea de a atenua situația. Iranul a răspuns că este gata să atace Israelul și nu-i pasă dacă răspunsul va declanșa un război.

Americanii sunt pregătiți să aprere Israelul de un atac iranian.

Șeful Comandamentului Central al Armatei americane, generalul Korilla, a sosit în regiune ca să organizeze o coaliţie internaţională pentru a opri atacul iranian. Pentagonul a dislocat suplimentar în Orientul Mijlociu nave de luptă, aeronave, sisteme antiaeriene și 5.000 de pușcași marini.

Iranul a promis că va implica în atac şi formaţiunile militare pe care le controlează în regiune, precum rebeluu Houthi în Yemen şi Hezbollah în Liban.

Citește și