Iranul promite răzbunare pentru asasinarea liderului Hezbollah și a generalului iranian

Iranul nu va lăsa fără răspuns niciunul dintre „actele criminale” ale Israelului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani.

Mesajul iranului vine în urma asasinării liderului Hezbollah și a unui comandant adjunct al Gărzii iraniene în Liban de către forțele israeliene.

Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost ucis vineri în loviturile israeliene asupra Beirutului, în care a murit și liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah.

Intensificarea atacurilor Israelului împotriva Hezbollah din Liban și a grupării Houthi din Yemen a provocat temeri că luptele din Orientul Mijlociu ar putea scăpa de sub control și atrage Iranul și Statele Unite, principalul aliat al Israelului.

Suntem fermi și vom acționa într-un mod care este regretabil [pentru inamic]” a declarat Kanaani la o conferință de presă, adăugând că Iranul nu caută războiul, dar nu se teme de el.

Kanaani a declarat că Iranul urmărește îndeaproape problemele cu autoritățile libaneze, referindu-se la loviturile care i-au ucis pe Nasrallah și Nilforoushan.

Exit mobile version