• G7 a avertizat Iranul împotriva avansării programului său de îmbogăţire nucleară.
  • G7 a spus că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice în Rusia.
  • Iranul îmbogăţeşte acum uraniul până la o puritate de până la 60%.

Iranul a cerut duminică Grupului celor Şapte naţiuni industrializate să se distanţeze de politicile distructive ale trecutului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, referindu-se la o declaraţie a G7 care condamnă recenta escaladare a programului nuclear al Teheranului.

Vineri, G7 a avertizat Iranul împotriva avansării programului său de îmbogăţire nucleară şi a spus că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice în Rusia.

Orice încercare de a lega războiul din Ucraina de cooperarea bilaterală dintre Iran şi Rusia este un act cu obiective politice părtinitoare”, a spus Kanaani, adăugând că unele ţări recurg la afirmaţii false pentru a continua sancţiunile” împotriva Iranului.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Iranul îmbogăţeşte acum uraniul până la o puritate de până la 60%, aproape de puritatea de 90% din clasa de arme şi are suficient material îmbogăţit la acel nivel, dacă va fi îmbogăţit în continuare, pentru trei arme nucleare, potrivit unui criteriu al AIEA.

Citește și