• Reprezentanți ai Israelului și Hamas discută prin interpuși condițiile păcii.
  • Israelul a pierdut 327 de militari de la începutul războiului.
  • Casa Albă: Iranul finanțează protestele anti-Israel.

Astăzi are loc o nouă rundă de negocieri în Doha, Qatar, după ce ieri directorul CIA, William Burns, a fost primit, la Cairo, de Președintele Egiptului. Abdel Fattah el-Sisi a subliniat importanța unei soluții cu două state, precum și prevenirea extinderii conflictului în regiune. Între timp, Israelul a extins operațiunile din orașul Gaza, unde un militar din forțele pentru operații speciale a fost ucis.

Par tot mai îndepărtate șansele unui acord între Israel și Hamas. Care sunt cauzele?

Este una dintre ultimele ocazii ca războiul să înceteze. Peste 10.000 de rachete au fost trase din Gaza spre Israel și peste 1.000 din Liban de gruparea Hezbollah, controlată de Iran. Ieri, Israel a pierdut un militar din forțele pentru operații speciale, astfel, număru total al militarilor israelieni uciși în război a ajuns la 327.

De cealaltă parte, peste 37.000 de palestinieni și-au pierdut viața. Situația este critică atât pentru populația Palestinei cât și pentru ostatici, motiv pentru care Statele Unite pun presiune asupra Israelului pentru a accepta termenii acordului de încetare a focului. Egiptul și Qatar pun presiune pe Hamas pentru a accepta, la rândul său, termenii acordului.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și