• Secretarul de stat Antony Blinken sosește astăzi în Israel.
  • Zeci de mii de israelieni au protestat pentru eliberarea ostaticilor din Gaza.
  • Doi militari israelieni au fost uciși în Gaza, numărul total se ridică la 334.

Secretarul de stat al lui Biden, Antony Blinken, sosește duminică în Israel în încercarea de a-l convinge pe Premierul Benjamin Netanyahu să accepte condițiile unui acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor, negociat în această săptămână la Doha, Qatar. Detaliile vor fi finalizate la Cairo, săptămâna viitoare. Violențele au continuat și în acest weekend în Orientul Mijlociu, Israelul a eliminat doi teroriști Hamas în Cisiordania și a continuat să bombardeze Gaza, unde 15 persoane ar fi murit, printre care și mai mulți copii.

Ce șanse sunt pentru un acord de pace între Israel și Hamas?

Nici Israelul și nici Hamas nu au răspuns oficial la planul de pace care a fost negociat în această săptămână la Doha. Miercuri va avea loc o nouă întâlnire în Cairo. Presiunea este foarte mare asupra Israelului, motiv pentru care și Antony Blinken sosește în Israel pentru a discuta cu Netanyahu iar Egipt și Qatar face presiuni asupra grupării Hamas.

Principalele obiective ale lui Netanyahu sunt eliberarea ostaticilor și eliminarea totală a grupării Hamas. Peste 40.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului, iar peste 80% dintre clădiri sunt avariate.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Citește și