• Israelul a anunțat o blocadă „totală” a Gazei, inclusiv o interdicție asupra alimentelor și combustibilului.
  • Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, impune un „asediu total” asupra Fâșiei Gaza.
  • Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că în ultimele ore au lovit o serie de locații din Fâșia Gaza aparținând grupărilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic

Israelul a anunțat o blocadă „totală” a Gazei, inclusiv o interdicție asupra alimentelor și combustibilului. Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, impune un „asediu total” asupra Fâșiei Gaza.

Ministrul israelian al apărării a declarat că a ordonat o blocadă totală a Fâșiei Gaza – lăsându-i „fără electricitate, fără alimente și fără combustibil”. Yoav Gallant spune că țara sa „se luptă cu animale” care se comportă ca atare. Acest lucru vine după ce Forțele de Apărare ale Israelului au afirmat că au securizat granița cu Gaza în urma atacului brutal de sâmbătă. Reamintesc că Israelul controlează spațiul aerian al Fâșiei Gaza și restricționează cine și ce bunuri pot intra și ieși prin punctele de trecere. În mod similar, Egiptul controlează cine intră și cine iese de la granița sa cu Gaza.

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că în ultimele ore au lovit o serie de locații din Fâșia Gaza aparținând grupărilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic. Printre aceste situri se numără un depozit de muniții al Hamas și o intrare într-un tunel subteran, precum și două clădiri ale Jihadului Islamic. IDF afirmă că a lovit, de asemenea, un vehicul Hamas care încerca să se infiltreze în Israel.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și: