LIVE UPDATE. Israelul a atacat centrul Beirutului. 9 persoane au murit/Biden: SUA nu vor sprijini atacul israelian asupra instalațiilor nucleare ale Iranului/ Israel: 15 membri Hezbollah au fost uciși în sudul Libanului

UPDATE 14:00

Hezbollah afirmă că a respins joi o tentativă de avansare a forțelor israeliene la frontiera libaneză, unde cele două părți se confruntă de când Israelul a lansat un atac terestru.

Gruparea militantă a declarat că a oprit o tentativă de avansare a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) la punctul de trecere a frontierei Fatima Gate, trăgând cu artileria în soldații care avansau. De asemenea, au declarat că au oprit un atac israelian în apropierea orașului Maroun Al-Ras.

UPDATE 13:00- Numărul morților în urma atacului din centrul Beirutului a ajuns la nouă

Nouă persoane au fost ucise și 14 au fost rănite în atacului aerian de peste noapte din centrul Beirutului, anunță Ministerului Sănătății.

Potrivit apărării civile din Beirut, printre cei uciși sunt membri ai serviciilor de urgență și paramedici.

UPDATE 12:00- Israel: 15 membri Hezbollah au fost uciși în Bint Jbeil, în sudul Libanului

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) spun acum că, peste noapte, avioanele lor de război „au lovit cu precizie clădirea municipalității Bint Jbeil în care acționau teroriștii Hezbollah, alături de cantități mari de arme Hezbollah depozitate în clădire”.

„Ca parte a loviturii, aproximativ 15 teroriști Hezbollah au fost eliminați”, afirmă IDF.

În total, au fost lovite aproximativ 200 de ținte ale Hezbollah în Liban, inclusiv depozite de arme și posturi de observație, spune IDF.

UPDATE 11:00 -UK trimite mai multe zboruri pentru a aduce britanici înapoi din Liban

Un „număr limitat” de zboruri charter către Marea Britanie din Liban vor pleca joi și vor continua „atât timp cât situația de securitate o va permite”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (FCDO).

Peste 150 de cetățeni britanici au părăsit ieri Beirutul cu un zbor charter al guvernului.

UPDATE 10:00- Cel puțin 25 de rachete au fost lansate din Liban, potrivit IDF

Forțele de apărare israeliene (IDF) spun că două drone au fost identificate în această dimineață dinspre Liban și au fost interceptate.

IDF spune acum că 25 de „proiectile” au trecut granița libaneză, unele fiind interceptate.

UPDATE 9:00

Agenția Națională de Știri (NNA) libaneză de stat raportează atacuri israeliene asupra mai multor localități din Liban în această dimineață.

Avioanele de război israeliene au bombardat sate din sudul districtelor Tyre și Bint Jbeil, aproape de frontiera israeliană, precum și satul Arnoun din districtul Nabatieh, de asemenea aproape de frontieră.

Satul de frontieră Aitaroun a fost bombardat de artileria israeliană, afirmă agenția.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul a bombardat centrul Beirutului joi dimineață. Cel puțin 6 persoane au murit.

Israelul a declarat că a efectuat un atac aerian precis asupra Beirutului. Martori au declarat pentru Reuters că au auzit o explozie masivă, iar o sursă de securitate a declarat că atacul a vizat o clădire din cartierul Bachoura din centrul Beirutului, aproape de parlament.

Blocul cu mai multe etaje din Bachoura adăpostea un centru de sănătate afiliat Hezbollah, despre care armata israeliană a declarat că a fost lovit într-un atac „precis”. Alte cinci lovituri aeriene au avut loc peste noapte împotriva unor ținte din suburbia sudică Dahieh, scrie BBC.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că opt soldați au fost uciși în sudul Libanului, la începutul operațiunilor terestre împotriva grupului Hezbollah, susținut de Iran.

Hezbollah a declarat că a distrus tancuri israeliene în timpul luptelor și spune că are destui oameni și muniție pentru a respinge forțele.

Ministerul Sănătății din Liban a declarat că raidurile aeriene israeliene au ucis cel puțin 46 de persoane în sudul și centrul țării în ultimele 24 de ore.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu susține un eventual atac israelian de represalii asupra siturilor nucleare iraniene, după ce Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete asupra Israelului.

Exit mobile version