• Israelul l-a vizat pe Deif într-un atac din 13 iulie care a lovit un complex de la periferia orașului Khan Younis.
  • Mai mult de 90 de alte persoane, inclusiv civili strămutați în corturile din apropiere, au fost ucise în urma atacului.
  • Unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas, Brigăzile Qassam, în anii 1990, Deif a condus unitatea timp de decenii.

Armata israeliană a declarat joi că a confirmat că șeful aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis într-o lovitură aeriană în Gaza în iulie, anunță ABC News.

Israelul l-a vizat pe Deif într-un atac din 13 iulie care a lovit un complex de la periferia orașului Khan Younis din sudul Gazei, dar nu a existat nicio confirmare imediată a faptului că Deif a fost ucis. Mai mult de 90 de alte persoane, inclusiv civili strămutați în corturile din apropiere, au fost ucise în urma atacului, au declarat la momentul respectiv oficiali din domeniul sănătății din Gaza.

Într-o declarație de joi, armata israeliană a afirmat că „în urma unei evaluări a serviciilor de informații, se poate confirma că Mohammed Deif a fost eliminat în atac”.

Recomandări

JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN
SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
TAYLOR FURĂ PRIVIRE LA US OPEN
A.I. AR PUTEA COMBATE CANCERUL
LA PENSIE ÎN EUROPA
CE ȘTIM DESPRE IPHONE 16

Unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas, Brigăzile Qassam, în anii 1990, Deif a condus unitatea timp de decenii. Sub comanda sa, aceasta a comis zeci de atentate sinucigașe cu bombă împotriva israelienilor în autobuze și în cafenele și a construit un arsenal formidabil de rachete care puteau lovi adânc în Israel și care au făcut-o adesea.

Citește și