• Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a vizitat unitățile de la granița cu Libanul.
  • Bazele militare americane din Siria și Irak au crescut la maxim nivelul de alertă.
  • Hezbollah are în stoc peste un milion de rachete de diferite tipuri.

Șeful grupării Hezbollah din Liban, Hassan Nasrallah, a amenințat miercuri Israelul că va crește intensitatea atacurilor, inclusiv asupra zonelor civile, după ce a lansat peste 100 de rachete asupra unor localități din nordul Israelului. Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a inspectat granița de nord a Israelului și a declarat presei că Armata poate schimba rapid și surprinzător direcția acțiunilor militare din Gaza în Liban.

Forțele israeliene au efectuat, de asemenea, lovituri aeriene în sudul Libanului miercuri, în cele mai recente atacuri vizând militanții Hezbollah.

Armata israeliană a declarat că loviturile sale s-au concentrat asupra infrastructurii Hezbollah și că forțele israeliene au folosit, de asemenea, focuri de artilerie pentru a răspunde amenințărilor Hezbollah din zonă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Hezbollah a lansat rachete către Israel, iar armata israeliană a declarat că a interceptat unele rachete, în timp ce altele au căzut în zone deschise, fără să producă pagube sau victime. Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat în timpul unui discurs susținut miercuri că gruparea militantă va viza noi zone din Israel dacă forțele israeliene continuă să ucidă civili.

Loviturile israeliene au ucis cinci civili sirieni în sudul Libanului. Confruntările transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah au sporit îngrijorarea cu privire la extinderea conflictului în regiune.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, au discutat despre luptele dintre Israel și Hezbollah în timpul unei convorbiri telefonice purtate marți, a anunțat Departamentul american al Apărării.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul maior Pat Ryder, a declarat într-o declarație că șefii apărării au discutat, de asemenea, despre un dig temporar pe care Statele Unite l-au ridicat pe coasta Gaza pentru a oferi o altă cale de a aduce ajutor umanitar pentru civilii palestinieni. Digul s-a confruntat cu mai multe probleme, inclusiv marea agitată care a făcut ca acesta să fie desprins, iar Austin i-a spus lui Gallant că efortul se va încheia în curând.

Citește și