Israelul a ucis încă doi comandanți Hezbollah. Biden și Netanyahu au discutat despre minimizarea victimelor din Liban

Armata israeliană a declarat că a ucis încă doi comandanți Hezbollah în sudul Libanului, iar avioanele sale de luptă au atacat depozite de muniție din Beirut, conform The Independent.

Trupele israeliene au ucis, de asemenea, un membru al „Rețelei teroriste Golan” a Hezbollah în zona Quneitra din Siria, a declarat armata.

Loviturile au avut loc în timp ce Președintele Joe Biden și Benjamin Netanyahu discutau, în cadrul unei convorbiri telefonice de 30 de minute, despre un potențial răspuns israelian la atacul cu rachete al Iranului.

Conversația „directă și foarte productivă” de ieri a avut loc după ce Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a reiterat presei din țara sa planurile pentru o lovitură „mortală, precisă și mai ales surprinzătoare” împotriva Iranului.

Iranul a lansat un atac cu rachete săptămâna trecută, ca urmare a intensificării atacurilor israeliene asupra Hezbollah în Liban. De atunci, Israelul a promis represalii, unii analiști preconizând că cel mai probabil Israelul va răspunde prin țintirea instalațiilor militare iraniene.

Biden l-ar fi îndemnat pe Netanyahu să reducă la minimum victimele civile din Liban, unde Ministrul guvernamental al Sănătății afirmă că peste 2.000 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene.

Exit mobile version