• Raportul arăta strategiile Hamas și obiectivele civile și militare atacate.
  • Hamas a ucis 1.200 de persoane pe 7 octombrie și a luat ostatice alte 256.
  • Alți peste 300 de militari israelieni au fost uciși în război.

Israelul ar fi știut cu trei săptămâni înainte de 7 octombrie că gruparea teroristă Hamas intenționează să atace și să ia ostatici, dar nu a crezut că operațiunea va fi una reușită sau de o amploare atât de mare, conform unui raport al armatei prezentat de postul de televiziune Kan. Documentul a fost întocmit de Divizia Gaza a armatei israeliene și distribuit intern pe 19 septembrie.

De ce nu a acționat Armata din Israel dacă avea informații că Hamas pregătește un astfel de atac?

În acest moment războiul a ajuns într-un punct critic. Organizația Hamas a fost înfrântă militar, dar nu se predă deoarece obiectivul ei este de a cauza cât mai multe victime în rândul palestinienilor, pentru a crește presiunea internațională. Comandantul comandamentului de nord al Israelului a semnat planurile de luptă pentru invazia Libanului. Dacă intervine și Iranul, se poate vorbi despre un conflict regional.

Informațiile militare nu au luat în seamă amploarea acestui atac și au trimis un singur elicopter cu o forță de 5 militari. Alarmarea nu a fost un adecvată, forțele de inervenție rapidă nu au acționat decât după două ore. Toate acestea vor fi cuprinse într-o analiză mai largă a guvernului din Israel, după terminarea războiului.

Recomandări

AZI ARE LOC A DOUA PROBĂ LA BAC
PROGNOZA METEO PENTRU LUNA IULIE
NETFLIX ARE RIVAL
BERYL AJUNGE LA CATEGORIA 5
AI FUNCȚII A.I. PE VISION PRO
TE-AI ARS?

Citește și