• Israelul are armata în stare de luptă și așteaptă atacul Iranului.
  • Șeful Pentagonului a discutat cu Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.
  • Israelul a avertizat cu măsuri preventive împotriva Iranului și Libanului.

După o noapte tensionată de așteptare pentru un atac iranian care nu a venit, șeful Pentagonului a vorbit cu Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, pentru a reafirma angajamentul Statelor Unite față de apărarea Israelului împotriva amenințărilor din partea Iranului, Hezbollah și a altor grupuri susținute de Iran.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre atacul cu rachete din noaptea trecută împotriva forțelor americane staționate la baza aeriană Al-Asad din vestul Irakului, care a dus la rănirea a 6 militari americani.

Iranul nu renunță la atacarea Israelului. Ce mutări se fac în Orientul Mijlociu pentru a se opri un război regional?

Orientul Mijlociu se află într-un moment critic acum. Iranul a anunțat oficial că se pregătește de atacul asupra Israelului și că nu va renunța la răzbunarea asasinării liderului Hamas. Hezbollah a jurat și ea răzbunare după ce comandantul militar a fost ucis într-un atac de săptămâna trecută.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Rusia a anunțat că va fi alături de Iran. La puțin timp după acest anunț au apărut informații conform cărora sisteme de rachete antiaeriene au fost trimise către Iran. Tot ieri a avut loc, în Israel, vizita șefului Pentagonului care s-a întâlnit cu Yoav Gallant.

Citește și