Israelul așteaptă atacul din partea Iranului. Ce este dispus Netanyahu să riște

Cu fiecare oră ce trece, în Israel tensiunea crește. Până joi, când vor avea loc negocierile cu Hamas, israelienii cred că Hezbollah și Iranul îi vor ataca. Nu se știe dacă împreună sau separat, dar armata israeliană este pregătită să riposteze pe mai multe fronturi. Dacă ne atacă civilii, Orientul va lua foc, spun ei, și nimeni nu va mai putea opri nimic. În toată această stare de tensiune, nici Premierul israelian nu este prea fericit.

Va risca Netanyahu implicarea Israelul într-un război mai larg?

Netanyahu va risca orice doar ca să supraviețuiască politic. I-a fost reproșat faptul că prelungește războiul și nu vrea să ajungă la un acord cu Hamas și la o încetare a războiului. O încetare a focului ar însemna prăbușirea lui politică, iar el vrea să supraviețuiască. Pe de-o parte se confruntă cu amenințările tot mai mari ale Iranului, care se pregătește de atac. Gruparea Hezbollah amenință și ea.

Netanyahu se confrună cu o presiune din mai multe părți. Chiar în weekend, Kamala Harris a început să introducă Israelul în discursul ei de campanie pentru a ajunge Președinte al SUA.

Exit mobile version