• Premierul Netanyahu a avertizat gruparea libaneză Hezbollah cu noi atacuri.
  • Israelul a folosit 100 de avioane pentru a doborî 230 de rachete Hezbollah.
  • La Cairo continuă negocierile de pace, chiar dacă delegația Hamas a părăsit discuțiile.

După tirurile de rachete de duminică, Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, avertizează Libanul cu noi atacuri. „Nasrallah în Beirut și Khamenei în Teheran ar trebui să știe că acesta este un pas de a schimba situația din nord. Acesta nu este sfârșitul”. Israelul a folosit duminică 100 de avioane și a doborât 230 de rachete și zeci de drone lansate din Liban de gruparea Hezbollah.

Între timp, La Cairo continuă negocierile de pace, chiar dacă delegația Hamas a părăsit discuțiile.

Secretarul general al ONU a transmis că schimbul de tiruri dintre Israel și Liban amenință populația, dar și securitatea. Care este situația?

În acest moment, situația este tensionată. Foarte mulți dintre liderii mondiali consideră că Israelul, gruparea Hezbollah, dar și Iranul sunt foarte aproape de declanșarea unui război regional. După declarațiile lui Netanyahu au avut loc și declarațiile liderului Hezbollah. SUA, UE, Qatar și Egipt fac presiuni pentru păstrarea echilibrului. La Cairo continuă negocierile de pace, dar Hamas a respins propunerile care sunt pe masă. Astăzi, al 500-lea transport militar american a aterizat la Tel-Aviv. SUA sunt alături de Israel și îl sprijină. În acest moment este foarte important ca Iranul să se abțină de la atacarea Israelului. Cel mai important lucru este rezolvarea păcii în Gaza. Nici Netanyahu și nici Hamas nu sunt dispuși să facă concesii.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și