• Armata din Israel acționează cu tancuri și buldozere în Cisiordania.
  • Israelul dă vina pe Iran pentru aprovizionarea cu arme a teroriștilor din Cisiordania.
  • Şeful diplomaţiei europene, Josep Borell, a avertizat în privinţa extinderii războiului.

Armata Israelului a început o incursiune terestră de amploare în Cisiordania ocupată, care provoacă îngrijorare la nivel internațional, iar secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut Guvernului Netanyahu oprirea imediată a acesteia. Avertizări de extindere a conflictului au venit și de la șeful diplomaţiei europene, Josep Borell. Între timp, Israelul a eliminat mai mulți lideri teroriști aflați într-o mașină în Siria, în apropiere de granița Libanului, și a continuat seria de atacuri din Gaza și sudul Libanului.

Cât de gravă este situația din Cisiordania și cum poate afecta stabilitatea regională?

Atât șeful Diplomației Europene cât și Secretarul General al NATO avertizează că situația s-ar putea deteriora. Liderii israelieni, în frunte cu Netanyahu, precizează că acțiunea militară intensă din Cisiordania ocupată are rolul tocmai de a elimina grupările teroriste și de a evita deschiderea celui de-al doilea front. Armata israeliană acționează un o brigadă, în multe orașe, așadar deja este vorba despre al doilea front.

Rapoartele spun că Iranul va lansa un atac împotriva Israelului, în următoarele două-trei zile. Conform SUA, atacul va fi limitat și nu va duce la un război regional. În Gaza, Israelul a continuat schimburile de focuri cu Hezbollah.

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Citește și