• Negociatorii din Israel au plecat la Cairo joi seara pentru noi negocieri cu Hamas.
  • Peste 100 de ostatici israelieni sunt ținuți captivi de Hamas de mai bine de 9 luni.
  • Șeful IDF: Armata israeliană a eșuat în apărarea civililor pe 7 octombrie.

Negociatorii israelieni au plecat la Cairo joi seara pentru noi negocieri cu Hamas, mediate de Egipt, Qatar și SUA, privind un acord de încetare a focului, a declarat biroul Prim-ministrului, după discuțiile de miercuri de la Doha. Delegația va fi condusă de șeful Shin Bet, Ronen Bar, și va include reprezentanți ai Armatei. Între timp, Armata Israelului și-a cerut scuze pentru răspunsul dezastruos la atacul Hamas din 7 octombrie, în anumite locuri militarii au ajuns după șapte ore.

Ce aspecte trebuie puse la punct pentru încheierea unui acord de încetare a focului între Israel și Hamas?

Astăzi are loc a treia rundă de negocieri din această săptămână. Gruparea teroristă Hamas a făcut câteva concesii și anume faptul că acceptă un acord de încetare a focului fără să specifice clar că va duce și la finalul războiului. Cele mai mari probleme sunt pentru prima etapă a acordului de pace deoarece Israelul vrea ca în această etapă să fie eliberați majoritatea ostaticilor în viață, în timp ce Hamas vrea să elibereze ostatici abia în a doua etapă, adică după două săptămâni.

De ce au fost lăsați civilii israelieni să lupte singuri cu teroriștii timp de 7 ore?

Militarii au ajuns târziu, nu au intrat imediat în acțiune. Unii au acționat doar ca să evacueze civili sau militarii răniți. Raportul arată că doar după 7 ore, armata a intrat serios în zonă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și