Israelul intensifică atacurile în Rafah, în timp ce Hamas își schimbă poziția față de acordul de încetare a focului

Israelul a început luni seară atacul asupra țintelor din orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, la doar câteva ore după ce Hamas a declarat că există o propunere de încetare a focului.


După ce a fost dat anunțul, Cabinetul israelian de Război a dat undă verde IDF-ului să intre în Rafah.

Armata israeliană a reamintit luni apelul la evacuare lansat dimineaţa locuitorilor din cartierele estice ale oraşului Rafah. Ei au precizat că această evacuare este doar începutul unei operaţiuni terestre în Rafah. Orașul a devenit refugiu pentru peste un milion de palestinieni la marginea de sud a Fâşiei Gaza, aflată sub asediu.

Acordul de încetare a focului

„Această negociere finalizată în această seară, cu care Israelul nu a fost de acord, era prevăzută să fie în 3 etape. Fiecare etapă urma să dureze 42 de zile. În principal, în prima parte, trebuiau eliberați prizonierii palestinieni, și ulterior să fie ridicate toate măsurile punitive împotriva prizonierilor israelieni. De asemenea, în prima fază, Israelul urma să elibereze 50 de ostatici palestinieni pentru fiecare femeie sau militar tânăr deținut de Hamas”, a declarat Sorina Matei, la Aleph News.

Citește și:

Exit mobile version