• Autoritatea Oficială de Radiodifuziune, citând o sursă de securitate israeliene: „Suntem pe cale să lansăm un atac foarte mare asupra Iranului
  • Pe 1 octombrie, Iranul a lansat peste 200 de rachete balistice asupra statului Israel.
  • SUA au trimis Israelului un sistem THAAD, unul din cele mai avansate și puternice sisteme antirachetă din arsenalul SUA.

În seara de 20 octombrie, Autoritatea Oficială de Radiodifuziune, citând o sursă de securitate israeliană, a anunțat: „Suntem pe cale să lansăm un atac foarte mare asupra Iranului. Israelul face pregătiri speciale pentru un atac asupra Iranului, deoarece crede că Teheranul nu poate să nu răspundă la acesta. Progresul în negocierile acordului de schimb este posibil doar după schimbul de lovituri cu Iranul”.

Israelul amenință de aproape 3 săptămâni că va răspunde cu putere atacului din 1 octombrie, când Iranul a lansat peste 200 de rachete balistice asupra statului Israel.

De atunci, Israelul a continuat luptele cu Hezbollah și Hamas și l-a ucis pe liderul Hamas și arhitectul atacurilor din 7 octombrie, Yahya Sinwar.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
VIITORUL MOLDOVEI
MAI FERICIȚI DECÂT CREDEM
SOARE CU DINȚI
ALĂTURI DE UCRAINA
ISRAELUL E DE NEOPRIT

Astăzi, Trump a declarat că Netanyahu i-a cerut părerea despre ce să facă cu Iranul:A întrebat ce cred eu. Și eu doar i-am spus, faci ce trebuie să faci”.

Citește și