• Șase ostatici au fost executați de Hamas pe 29 august într-un tunel din Rafah, Gaza.
  • Ministrul israelian al Apărării: Hamas nu mai există ca formațiune militară.
  • Armata Israelului a primit ordin să se pregătească pentru operațiuni terestre în Liban.
  • Israelul a bombardat o tabără de refugiați unde se ascundeau teroriști Hamas.

Israelul a prezentat imagini cu tunelul în care au fost ținuți și mai apoi uciși cei șase ostatici ale căror corpuri au fost recuperate de armată în urmă cu 10 zile. Sunt puține șanse pentru un acord de încetare a focului în acest moment, Statele Unite dau vina pe Hamas, în timp ce Egiptul și Qatarul consideră că unele cerințe ale Israelului au îngreunat negocierile, arată o analiză Times pf Israel. IDF a continuat acțiunile militare din Gaza, Liban și Cisiordania, scrie Reuters.

Cei şase ostatici morţi au fost ucişi cu 48 până la 72 de ore înainte de efectuarea autopsiilor, a anunţat pe 1 septembrie Ministerul israelian al Sănătăţii, potrivit The Times of Israel.

Ministerul a adăugat că o examinare efectuată de Institutul medico-legal Abu Kabir a constatat că toţi cei şase ostatici au fost împuşcaţi de mai multe ori de la mică distanţă, ceea ce indică faptul că aceștia au fost executaţi. 

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Ostaticii au fost identificați ca Hersh Goldberg-Polin (23 de ani), Eden Yerushalmi (24 de ani), Ori Danino (25 de ani), Alex Lubnov (32 de ani), Carmel Gat (40 de ani) și Almog Sarusi (25 de ani).

Acum purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, spune că prezintă tunelul în care au fost găsiți ostaticii israelieni.

„În următoarele minute vom intra în tunel, la 20 de metri sub pământ, unde ostaticii au fost uciși. Intrarea în tunel era într-o cameră de copii, într-o casă. Cu Alba ca Zăpada și Mickey Mouse pe pereți”, spune purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, în clip.

Potrivit purtătorului de cuvânt, deasupra intrării în tunel era o podea falsă de unde militanții Hamas puteau intrau și ieși în stradă. 

Tunelul ar fi așa de îngust și de jos încât nu poți sta drept. „Are o lungime de 120 de metri, care se încheie cu o ușă de fier blocată. Aici au fost ținuți și uciși ostaticii”, mai spune Hagari care a arată cartușe de AK47 care ar fi aparținut militanților Hamas.

Citește și