Israelul promite un atac al Iranului „mortal, distrugător și surprinzător”. Cum se pregătește armata să răspundă celor 200 de rachete balistice

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a avut o convorbire telefonică cu Președintele american Joe Biden ieri, pentru prima dată în aproape 50 de zile, în timp ce Ierusalimul intenționează să se coordoneze cu Washingtonul în ceea ce privește răspunsul său la atacul cu rachete balistice al Iranului de săptămâna trecută.  Israelul a promis represalii devastatoare, dar Biden – care a ordonat forțelor americane să ajute la contracararea atacului – și-a exprimat opoziția față de vizarea facilităților de producție nucleară sau petrolieră ale Iranului. Între timp, situația pe fronturile din Gaza și Liban s-a complicat, peste un milion de libanezi și-au părăsit casele și fug din calea războiului.

Au apărut detalii despre planurile Israelului de a răspunde la cele 200 de rachete balistice ale Iranului?

Toată lumea este îngrijorată când vine vorba de acest răspuns al Israelului. Până atunci, Israel continuă lupta pe mai multe fronturi. Noaptea trecută, armata a lovit o bază din Siria unde se spune că s-ar fi adăpostit un lider Hezbollah. Încet, încet, războiul merge și spre Siria. Președintele Biden i-a cerut lui Netanyahu să nu lovească facilitățile nucleare și petroliere. Trump susținea, în schimb, că Israelul ar trebui să lovească aceste centrale. Iranul spune că este pregătit de riposta Israelului, și că, la rndul lui, va ataca din nou Israelul.

Exit mobile version