• Aproape un milion de israelieni au demonstrat pentru eliberarea ostaticilor din Gaza.
  • Guvernul Netanyahu este amenințat cu greva generală.
  • Organizația Hamas a dat vina pe Netanyahu pentru uciderea a 6 ostatici.

Aproape 300.000 de israelieni au participat seara trecută la Tel Aviv la demonstrația pentru încheierea unui acord de încetare a focului în Gaza, care ar duce automat și la eliberarea ostaticilor, în timp ce alți peste 500.000 au participat în diverse alte orașe din întreaga țară, arată presa locală.

Acțiunea vine după ce Armata Israelului a confirmat recuperarea cadavrelor a șase ostatici dintr-un tunel sub orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza și poziția dură a Premierului Netanyahu care pune condiții suplimentare în cadrul negocierilor cu organizația teroristă Hamas.

Există o propunere pentru un acord de încetare a focului în Gaza. De ce nu o acceptă Netanyahu?

101 ostatici israelieni încă se află în Gaza. Se presupune că dintre aceștia, 66 sunt încă în viață, deoarece de restul ostaticilor armata din Israel are informații conform cărora ar fi fost uciși. Moartea celor 6 ostatici ridică multe semne de întrebare pentru că au fost uciși chiar înainte de intrarea trupelor în regiune.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Acest lucru infirmă afirmațiile lui Netanyahu conform cărora prin presiune militară și prin atacuri puternice, ostaticii vor fi eliberați.

Singura modalitate de a ajunge la eliberarea ostaticilor este un acord de încetare al focului.

Citește și