• Patru ostatici răpiți de Hamas pe 7 octombrie au fost eliberați de Armata Israelului.
  • Ostaticii salvați sunt la Centrul Medical Sheba Tel-HaShomer.
  • Hamas deține 120 de ostatici dintre care nu se știe câți mai sunt în viață.

Patru ostatici israelieni, răpiți de Hamas pe 7 octombrie de la festivalul de muzică Nova, au fost salvați din Gaza într-o operațiune specială a IDF.

Noa Argamani de 25 de ani, Almog Meir Jan de 21 de ani, Andrey Kozlov de 27 de ani și Shlomi Ziv de 40 de ani au fost salvați din două locuri separate din localitatea Nuseirat.

Este a doua operațiune în opt luni de război în care Armata Israelului reușește să elibereze ostatici în Viață. Comform rapoartelor guvernului de la Tel Aviv, alte 120 de persoane s-ar afla în captivitatea Hamas.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Operațiunea a avut loc în timp ce se așteaptă un răspuns de la Hamas privind un acord de încetare a focului. Va afecta acest lucru negocierile?

De 11 zile, Hamas are acest proiect de acord de încetare a focului, dar nu a răspuns oficial. Acordul e negociat de SUA, Egipt și Qatar. Până acum nu există informații conform cărora această eliberare a ostaticilor ar afecta posibilul acord. Una dintre ostatice, No Argamani, a fost răpită la festivalul de muzică Nova iar videoclipul cu ea a fost „viral”. Acest eveniment este unul foarte fericit pentru ostatici cât și pentru familiile lor.

Ministrul israelian al Apărării a spus că misiunea a fost una de succes. Armata a eliminat mai mulți lider Hamas în ultima zi. Orice eliberare sau victorie aduce un plus de imagine războiului dus de Israel.

Citește și