• Israelul a dislocat baterii antiaeriene în toată țara și a alarmat aviația.
  • Israelul a dislocat blindate și sisteme de artilerie la granița cu Libanul.
  • Israelul confirmă moartea numărului doi la comanda Hamas, Mohammed Deif.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a pus în gardă populația, cerând pregătiri susținute pentru un atac din toate direcțiile. El a adăugat că armata este pregătită pentru orice scenariu. În următoarele 72 de ore, se consideră că Iranul și aliații săi vor lansa un atac la scară largă asupra Israelului, conform amenințărilor venite de la Teheran.

Va putea respinge Israelul un atac venit din toate direcțiile?

Astăzi, la Teheran, au fost convocați liderii tuturor milițiilor din regiune, pe care le controlează Iran. Este vorba despre Hamas din Gaza, Hezbollah din Liban, rebelii Houthi din Yemen și milițiile din Irak și Siria. Aceștia vor discuta despre posibile represalii împotriva Israelului după asasinarea liderului Hamas la Teheran. Informațiile au fost date de Reuters. Iranul se gândește în acest moment la un atac coordonat.

Pentru a face față unui astfel de atac, Israelul a dislocat baterii antiaeriene în toată țară și a alarmat aviația. Israelul consideră că zona de nord este cea mai sensibilă zonă. SUA au dislocat nave în Marea Roșie și Marea Mediterană.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Israelul a anunțat uciderea unui alt lider Hamas. Cum va afecta acest lucru procesul de pace din Gaza?

Israelul are un obiectiv foarte important în războiul din Gaza, și anume eliberarea ostaticilor după 300 de zile de război. Gallant a spus că această confirmare a uciderii liderului Hamas este un mare pas spre eradicarea grupului terorist, dar acest lucru nu va aduce neapărat pacea.

Citește și