• Netanyahu a amenințat cu acțiuni militare împotriva Libanului.
  • Gruparea Hezbollah a rănit 11 israelieni într-un atac cu drone.
  • SUA poartă negocieri pentru detensionarea situației din regiune.

Nu s-a terminat conflictul din Gaza, dar Armata Israelului este gata să deschidă un nou front în Liban pentru a pune capăt atacurilor cu drone și rachete efectuate de gruparea Hezbollah. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că țara sa este pregătită pentru acțiuni intense de-a lungul frontierei.

Statele Unite au transmis un apel la calm, iar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a precizat miercuri că sunt negocieri intense pentru a evita escaladarea conflictului.

Ce se mai aude de acordul de încetare a focului în Gaza și cât de gravă este situația în cazul Libanului?

Situația este foaret gravă pentru că zona s-a confruntat cu atacuri de luni de zile. Acestea au crescut după ce Ministrul de Externe al Iranului a fost în Liban. Ministrul israelian spunea că este momentul ca Libanul să fie distrus. În cazul în care nu se va ajunge la o soluție, armata din Israel este gata de război.

Recomandări

VIKTOR ORBAN RĂMÂNE IZOLAT
BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
PUTIN TRIMITE LA RĂZBOI 10.000 MIGRANȚI

Ieri a avut loc o declarație a unui lider Hamas care a spus că organizația va lua în serios orice acord care include o încetare completă a ostilităților și retragerea din Gaza. Netanyahu a refuzat acest lucru până acum, iar negocierile continuă.

Citește și