• Israelul a bombardat Gaza, lăsând în urmă 16 morți.
  • Generali israelieni i-au propus lui Netanyahu ocuparea unei zone tampon în sudul Libanului.
  • Gruparea Hezbollah din Liban lansează zilnic între 50 și 100 de rachete asupra Israelului.

Recomandarea Comandamentului General de Nord al Armatei Israelului pentru Guvernul Netanyahu este ocuparea unei zone tampon din sudul Libanului. Gruparea Hezbollah din Liban, susținută de Iran, lansează zilnic zeci de rachete asupra nordului Israelului, zeci de mii de persoane fiind evacuate.

Israelul se pregătește pentru un conflict cu Hezbollah. Cum va afecta acest lucru securitatea?

În această dimineață, populația din sudul Libanului a primit fluturași de la aeronavele israeliene prin care le este cerut ca până astăzi la ora 16:00 să părăsească zona. În cazul în care vor rămâne în zonă vor fi considerați islamiști periculoși și, auutomat, ținte. Recomandarea Comandamentului de a crea o zonă tampon a dus imediat cu gândul la un atac terestru al Israelului asupra sudului Libanului. Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant a spus că armata este pregătită să intervină în nord.

Luna aceasta, Netayahu urmează să ia legătura cu liderii americani pentru a discuta despre operațiunile militare deoarece Iranul a promis că o incursiune terestră a Israelului în Liban ar însemna implicarea militară a Iranului în conflict. Gruparea Hezbollah lansează zilnic între 50-100 de rachete asupra localităților din nordul Israelului.

Recomandări

AU LUAT DE LA TRUMP ȘI I-AU DAT LUI BIDEN
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Citește și