• Jack Ma a avut o apariție publică miercuri
  • Acesta a vorbit printr-o conferință video la un eveniment filantropic
  • Guvernul Chinei ceruse presei naționale să cenzureze rapoartele referitoare la o anchetă asupra Alibaba

Jack Ma, miliardarul fondator al companiei chineze Alibaba Group și acționar majoritar al afiliației financiare Ant Group, a avut o apariție publică miercuri, scrie Wall Street Journal.

Acesta a vorbit printr-o conferință video cu 100 de profesori din mediul rural din China. A însemnat prima apariție a lui Jack Ma, de când autoritățile de reglementare chineze au început să-i reducă imperiul de afaceri în urma unui discurs critic pe care l-a ținut la sfârșitul lunii octombrie.

Guvernul Chinei ceruse presei naționale să cenzureze rapoartele referitoare la o anchetă antitrust asupra grupului tehnologic Alibaba, al cărui fondator Jack Ma a dispărut din spațiul public.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În ultima sa apariție publică din octombrie, Jack Ma, unul dintre cei mai bogați oameni ai țării, a ținut un discurs criticând băncile de stat din China și autoritățile de reglementare financiară.

Jack Ma: „Am făcut o promisiune să ne întâlnim în fiecare an pentru tradiţionalul Festival Laba. De 5 ani am ţinut o ceremonie cu decernare de premii în această zi în Sanya, China, să le oferim mulţumiri şi respect profesorilor.”

În finalul discursului său, Jack Ma a concluzionat: „O să ne întâlnim din nou când pandemia se va sfârși.”