• Mai mult de 10% din populația Japoniei are acum 80 de ani sau mai mult, a anunțat luni guvernul.
  • Ponderea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani ajunge la 29,1% din populație și este cea mai mare rată din lume.
  • Țara are, de asemenea, una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume, ceea ce contribuie la creșterea populației vârstnice.

Japonia îmbătrânește. Mai mult de 10% din populația Japoniei are acum 80 de ani sau mai mult, a anunțat luni guvernul, cel mai recent raport pe criza demografică a țării.

Potrivit cifrelor publicate de Ministerul Afacerilor Interne și al Comunicațiilor, ponderea persoanelor în vârstă din Japonia, definite ca având vârsta de 65 de ani și peste, este, de asemenea, la un nivel record, ajungând 29,1% din populație – cea mai mare rată din lume, scrie CNN.

Țară se confruntă, de asemenea, cu o rată a natalității în scădere și cu o forță de muncă în scădere, fapt ce ar putea avea un impact asupra finanțării pensiilor și a asistenței medicale, pe măsură ce cererea din partea populației îmbătrânite crește.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Populația Japoniei a fost în declin constant de la boom-ul economic din anii 1980, cu o rată de fertilitate de 1,3 – mult sub nivelul de 2,1 necesar pentru a menține o populație stabilă, în absența imigrației. Decesele au depășit nașterile în Japonia de mai bine de un deceniu.

Țara are, de asemenea, una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume, ceea ce contribuie la creșterea populației vârstnice.

Citește și: