• „Ucraina are nevoie de mai mult sprijin militar, acum!”, a declarat Stoltenberg.
  • Apelul lui Stoltenberg survine în timp ce la baza militară americană de la Ramstein (Germania) are loc o nouă reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei.
  • „Facem apel către China să nu mai susţină războiul ilegal al Rusiei”, a spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut ţărilor care sprijină militar Ucraina în războiul cu Rusia să furnizeze mai multe arme Kievului, considerând că aceasta este modalitatea de a pune capăt acestui război şi a acuzat China că prin sprijinul indirect pe care-l oferă Rusiei contribuie semnificativ la prelungirea conflictului.

„Ucraina are nevoie de mai mult sprijin militar, acum! Modul cel mai rapid de a pune capăt acestui război este de a trimite mai multe arme Ucrainei”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de presă la Oslo cu premierul norvegian Jonas Gahr Stare.

„Facem apel către China să nu mai susţină războiul ilegal al Rusiei, China nu poate continua să facă acest lucru”, a indicat secretarul general al NATO aflat la final de mandat.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Apelul lui Stoltenberg survine în timp ce la baza militară americană de la Ramstein (Germania) are loc o nouă reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, din care fac parte ţările ce oferă acestei ţări ajutor militar în războiul cu Rusia, întâlnire la care este prezent şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și