• Centrul Parisului va fi parțial sau complet blocat pentru circulație pentru JO24.
  • Se închid parcurile de la Turnul Eiffel și de la Trocadero și o parte din Champs Elysee.
  • Porturile de pe Sena care deservesc Bateau-Mouche vor fi închise progresiv.

Începând cu acest week-end, Place de la Concorde din Paris este complet închisă pietonilor,
bicicliștilor și șoferilor din cauza pregătirii terenului pentru a găzdui evenimentele Jocurilor Olimpice. Mai multe zone centrale sunt de altfel parțial sau complet închise în lunile următoare iar deplasarea în Paris a devenit extrem de dificilă.

Cum ne pregătim pentru o eventuala vacanță la Paris în perioada următoare

Așteptați-vă să mergeți mult pe jos, ceea ce nu e rău până la urmă, dar e bine să vă pregătiți din timp fizic și mental. Lucrările de infrastructură pentru Jocurile Olimpice de la Paris se accelerează cu câteva săptămâni înainte de începerea evenimentelor .

Trecerea este blocată în Place de la Concorde, pe care va trebui să o ocoliți, și vă ia mai mult timp în mașină decât pe jos. Cu multe sensuri unice, bicicliștii sau șoferii se plâng că s-au pierdut complet pentru că informațiile privind devierile nu sunt întotdeauna la zi.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA

Există restricții de circulație și pe Rivoli, spre Madeleine sau foburgul Saint Germain dar și pe partea de jos a bulevardului Champs Elysee, deci, practic, toată vecinătatea Pieței Concorde pe o raza de kilometri.

Place de la Concorde va găzdui evenimentele BMX Freestyle, breaking, baschet 3×3 și skateboarding, precum și ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice.

Au fost introduse restricții și în alte zone interesante pentru turiști

Există șapte site-uri temporare , șase dedicate competițiilor, care vor fi instalate în curând în trei zone centrale ale capitalei: lângă Turnul Eiffel , Champ-de-Mars , Esplanade des Invalides , podul Alexandre al III-lea și, cum spuneam, Place de la Concorde . De asemenea, aceste site-uri efemere necesită o anumită perioadă de timp pentru a fi instalate, înainte de Jocurile Olimpice, și dezafectate, după Joc. Prin urmare, orașul Paris anunță restricții de trafic în următoarele săptămâni, perturbând viața de zi cu zi a pietonilor , bicicliștilor și șoferilor care traversează aceste zone.

În jurul Place de la Concorde perturbările vor dura până pe 30 octombrie, când piața va fi redate complet circulației. De mâine se închid grădinile de pe Champ de Mars, la picioarele Turnului Effel. Grădinile de la Trocadero, care sunt parțial închise acum vor fi închise complet începând cu 1 iulie.

Celelalte zone centrale, de la Turnul Eiffel la Podul Alexandre III vor fi de asemenea închise treptat, la fel și porturile Senei pentru bateau-mouche.

În mare parte din zona centrala a Parisului veți avea nevoie de QR coduri pentru a conduce mașină și chiar pentru a circula cu Bicicleta sau pe jos…

Citește și