• Joe Biden a decis să crească numărul refugiaţilor admişi anul acesta în SUA.
  • SUA vor primi 62.500 de refugiaţi, în creştere de la 15.000.
  • Pentru anul viitor, preşedintele american a stabilit un prag de 125.000 de refugiaţi.
  • Pentru 2022, Joe Biden a cerut 4,3 miliarde de dolari.

Creşte numărul refugiaţilor admişi anul acesta pe teritoriul Statelor Unite. Chiar de patru ori, după ce Joe Biden a semnat actul pentru accelerarea admiterii refugiaţilor, aşa cum propusese încă din februarie.

62.500 de refugiaţi vor avea acces, până la finalul anului, pe teritoriul Americii. Faţă de 15.000, cât era limita până acum, impusă de administraţia Donald Trump.

„Astăzi modific pragul anual de admitere pentru refugiaţi în Statele Unite la 62.500. Lucrăm din greu pentru a repara daunele din ultimii patru ani”, a transmis președintele SUA.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Iar în 2022, Joe Biden vrea să crească plafonul refugiaţilor până la 125.000. Motiv pentru care a solicitat recent 4,3 miliarde de dolari pentru Oficiul Transferului Refugiaților.

Preşedintele Biden, când a preluat funcţia şi chiar pe tot parcursul campaniei, s-a angajat să anuleze eforturile preşedintelui Trump de a restricţiona admiterea refugiaţilor în Statele Unite, eforturi de patru ani ale administraţiei anterioare de a restricţiona accesul în SUA.