• Mii de oameni au stat la coadă în căldura verii pentru a-i vedea pe Biden și pe Harris vorbind.
  • Evenimentul democrat de joi a sărbătorit noul acord anunțat al administrației Biden.
  • Mulți susținători ai vicepreședintelui au îmbrăcat roz și verde.

Vicepreședintele Kamala Harris și președintele Joe Biden au apărut împreună la un eveniment pentru prima dată de când președintele și-a încheiat candidatura pentru un al doilea mandat și Harris l-a înlocuit la candidatura democrată, scrie BBC.

Evenimentul, desfășurat chiar în afara Washington DC, a avut loc în timp ce Donald Trump a vorbit la o conferință de presă din New Jersey – al doilea eveniment de campanie din ultimele două zile.

Evenimentul democrat de joi a sărbătorit noul acord anunțat al administrației Biden de a reduce costul a 10 medicamente obișnuite pe bază de rețetă pentru milioane de americani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

De asemenea, a oferit o privire asupra dinamicii perechii, săptămâni după o realiniere a biletului de petrecere.

Casa Albă a declarat că aproximativ 2.300 de persoane au participat la mitingul de joi din Upper Marlboro, Maryland – un bastion democrat.

„Am un partener incredibil în progresul pe care l-am făcut”, a spus președintele. „Ea va fi președinte al naibii de bun”.

Dar mai mult decât anunțul politic, Biden și-a sporit vicepreședintele. El a adus mulțimea în picioare de mai multe ori.

Sentimentele calde erau reciproce. „Există multă dragoste în această cameră pentru președintele nostru”, a spus Kamala Harris. „Puțini lideri din națiunea noastră au făcut mai mult, în atâtea probleme, inclusiv pentru a extinde accesul la asistență medicală la prețuri accesibile, în comparație cu Joe Biden”.

Mii de oameni au stat la coadă în căldura verii pentru a-i vedea pe Biden și pe Harris vorbind. Videoclipul din rețelele de socializare a arătat că sute sunt încă în coadă, când locația a atins capacitatea.

Este cel mai recent dintr-o serie de evenimente pe care doamna Harris le-a găzduit și care au atras mulțimi mari de suporteri, marcând o schimbare notabilă a energiei în cursa prezidențială.

Kamala Harris, cu toate acestea, a evitat în mare măsură întrebările presei și încă nu a dat un interviu de când a devenit candidatul partidului său.

Entuziasmul susținătorilor ei apare și în datele sondajelor. Un sondaj recent din Cook Political Report sugerează că Harris șterge rezultatele sondajelor fostului președinte Donald Trump în Arizona, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Vivian Strong a așteptat trei ore pentru a intra în evenimentul de joi. Ea spera să facă parte dintr-un moment istoric, a spus ea pentru BBC.

„Simt un sentiment de urgență să mă asigur că ea este aleasă”, a spus ea. „Mi-ar plăcea să am o altă administrare a celuilalt tip”.

Înainte ca președintele și vicepreședintele să urce pe scenă, unii susținători au condus mulțimea în scandări de la Universitatea Howard – universitatea istorică de oameni de culoare la care a învățat Harris la Washington DC.

Mulți susținători ai vicepreședintelui au îmbrăcat roz și verde, culorile Alpha Kappa Alpha Sorority (AKA) din care facea parte Harris.

Linda Jones,membră AKA, a spus că identitatea lor comună o entuziasmează. Dar era și nerăbdătoare să-l vadă pe Biden vorbind.

„Sunt fericită că președintele Biden a realizat ceva pentru care a muncit atât de mult”, a declarat Jones pentru BBC, referindu-se la acordul cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

„Este un om atât de bun și m-am simțit foarte rău că pleacă cu un nor, așa că acum simt că [această politică] este încă un impuls pentru el”.

Între timp, Trump, care a vorbit din stațiunea sa de golf din Bedminster, a atacat-o pe Harris în timpul conferinței de presă.

El a susținut că are „dreptul la atacuri personale” împotriva Kamalei Harris și a abordat principalele teme ale campaniei sale, atacând istoricul ei în ceea ce privește inflația, criminalitatea și imigrația.

Inflația din SUA a crescut cu cel mai lent ritm din mai bine de trei ani luna trecută, marcând ușurarea consumatorilor. Inflația a fost o preocupare financiară de top pentru mulți americani.

„Nu trebuie să vă imaginați cum ar fi președinția Kamalei Harris, pentru că trăiți acel coșmar chiar acum”, a spus Trump.

„Nu am foarte mult respect pentru ea. Nu am foarte mult respect pentru inteligența ei”, a spus el, adăugând: „Oamenii spun: „O, fii drăguț”. Dar nu sunt drăguți cu mine. .Ei vor să mă bage în închisoare”.

Joi mai devreme, presa americană a raportat că Serviciul Secret va începe să folosească sticlă antiglonț pentru a-l proteja pe Trump ori de câte ori vorbește pe scenă la evenimentele campaniei în aer liber.

Măsura pe care o face de obicei pentru președinții în exercițiu, dar se face o excepție în urma tentativei de asasinare a lui Trump luna trecută în Pennsylvania.

Serviciul Secret a refuzat să comenteze rapoartele.

Citește și