• Președintele SUA promite că va reveni în 3-4 zile și va începe să participe la evenimente.
  • Joe Biden a vorbit echipei de campanie reunită în Delaware pentru Kamala Harris.
  • Kamala Harris subliniază cu orice ocazie cât de bună este relația ei cu familia Biden.
  • Din 2022, Kamala Harris a început un turneu pentru a susține dreptul la avort.
  • În 2010, Kamala Harris a devenit prima femeie de culoare procuror general în California.
  • Din 2020, Kamala Harris este prima femeie care ocupă funcția de vicepreșdinte al SUA.

Joe Biden s-a făcut auzit pentru prima oară de la anunțul retragerii din cursa pentru Casa Albă. A vorbit echipei de campanie, care acum s-a mobilizat pentru a o susține pe Kamala Harris. Vicepreședinta Statelor Unite a fost în Delaware, în statul lui Joe Biden, la prima întâlnire cu echipa. Promite că în câteva zile îl vom și vedea.

Cât vor cântări declaratiile în campania Kamalei Harris?

Pentru a-și atrage cât mai mulți susținători de-ai lui Joe Biden și ca să motiveze stafful de campanie, Kamala Harris are nevoie de Joe Biden. Și în ultimele zile a arătat pe toate căile cât de bună este relația ei cu președintele.Ieri, în prima aparție publică pe care a avut-o de la nominalizare, a amintit ca a lucrat cu fiul lui Joe Biden, Beau, cel care a fost și el procuror și a murit de cancer la creier în 2015. Și soțul său, avocatul Doug Emhoff, a spus aseară cât de bună este realția lor cu familia Biden și cum l-a ajutat președintele să trăiască mai ușor cu ideea că pune între paranteze o carieră de succes, ca să își susțină soția.

Cât de bine o cunosc americanii pe Kamala Harris?

Kamala Harris nu a ieșit în evidență în ultimii trei ani. Dar asta nu înseamnă că a stat degeaba. Din 2022 a bătut America înlung si în lat, în special în campusurile universitare, unde a pledat pentru dreptul la avort. Chiar dacă presa nu a scris multe lucruri despre asta, Harris s-a făcut cunoscută în rândul unui electorat care nu ar fi marșat poate pentru candidatul de 81 de ani, Joe Biden.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Kamala Harris are doar 59 de ani, o educație bună și o bună experiență în administrație, chiar dacă nu o foarte lungă carieră politică. Mama sa are origini indiene, dar a ajuns în Statele Unite pentru studii. L-a cunoscut pe tatăl Kamalei, jamaicanul Donlad Harris, în timp ce studia la Berkley. S-au despărțit, iar Kamala a crescut cu mama și cu sora ei la Montreal în Canada, de unde s-a întors în Statele Unite pentru studii.

A făcut Dreptul și a ajuns, în 2010, prima femeie de culoare procuror general al Californiei. A fost apoi aleasă Senator și aici nu a fost prima, ci a doua femeie de culoare din Senat. Și prima femeie care a devenit vicepreședinte al SUA. Este obișnuită să fie o deschizătoare de drumuri. În 2022, într-o postare pe X, scria că mama ei i-a spus că ar putea fi prima care face multe lucruri, dar trebuie să se asigure că nu este și ultima.

Citește și