• Pakistanul este încă sub ape și are nevoie de ajutor, afirmă președintele SUA.
  • Premierul Shehbaz se va adresa sesiunii Adunării Generale a ONU pe 23 septembrie.
  • El se va concentra pe provocările cu care se confruntă Pakistanul în urma inundațiilor catastrofale provocate recent de climă în țară.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a îndemnat joi, în discursul său în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, lumea să ajute Pakistanul, grav afectat de inundațiile devastatoare.

În urma ploilor musonice fără precedent care au declanșat recent inundații în întreaga țară și au provocat pierderi de peste 30 de miliarde de dolari în economie, ONU a făcut apel la întreaga lume să ajute Pakistanul să facă față situației.

Din cauza inundațiilor devastatoare, peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce mii de case și vite au fost măturate. Milioane de oameni au rămas fără adăpost și trăiesc în cerul liber, în timp ce restul țării se luptă cu consecințele inundațiilor, în timp ce focarele de boală au afectat zonele devastate de inundații.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În timpul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (UNGA), președintele american Joe Biden a atras atenția lumii asupra Pakistanului afectat de inundații.

Pakistanul este încă sub ape și are nevoie de ajutor, a declarat președintele american în timpul discursului său la sesiunea Adunării Generale a ONU.

Prim-ministrul Shehbaz Sharif a fost, de asemenea, prezent în sala emblematică a Adunării Generale în timpul discursului lui Joe Biden. Premierul Shehbaz se va adresa sesiunii Adunării Generale a ONU pe 23 septembrie. El se va concentra pe provocările cu care se confruntă Pakistanul în urma inundațiilor catastrofale provocate recent de climă în țară.

În discursul său, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat încă 2,9 miliarde de dolari pentru un fond menit să ajute la rezolvarea insecurității alimentare la nivel mondial.

Banii se adaugă celor 6,9 miliarde de dolari de asistență din partea guvernului american pentru a sprijini securitatea alimentară globală, deja angajată în acest an, se arată într-un comunicat al Casei Albe.