• Biden și Kamala Harris i-a cerut lui Netanyahu să urgenteze încheierea acordului de încetare a focului.
  • „Nu voi tăcea” despre suferința din Gaza, spune Kamala Harris.
  • Kamala Harris a declarat că nu poate tăcea cu privire la suferințele din Gaza.
  • Netanyahu se va întâlni vineri cu Trump la reședința lui din Florida.

Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris i-au spus joi premierului Benjamin Netanyahu că este timpul să se ajungă la un acord de eliberare a ostaticilor și de încetare a focului cu Hamas.

„Au existat mișcări pline de speranță” în discuțiile pentru un acord care să pună capăt războiului din Gaza și să elibereze ostaticii după mai bine de nouă luni”, a declarat Harris după ceea ce a spus că a fost „o întâlnire sinceră și constructivă” cu Netanyahu. Astăzi, premierul Netanyahu este așteptat în Florida, unde se va întâlni de fostul președinte Donald Trump.

Liderul american a insistat pentru încetarea focului în Gaza, transmite Reuters, fără a detalia însă. În cursul serii, Netanyahu urma să se întâlnească cu vicepreședintele Kamala Harris, susținută de Biden drept candidată la funcția de președinte, în condițiile în care liderul din prezent de la Casa Albă s-a retras în urmă cu câteva zile din cursă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Avem multe de discutat”, i-a transmis Joe Biden premierului israelian – care cu o zi înainte a adresat un discurs vehement în plenul Congresului SUA, criticându-i pe cei care contestă politicile Israelului în războiul din Gaza – la primirea din Biroul Oval al Casei Albe.

„Vreau să vă mulțumesc pentru 50 de ani de serviciu public și 50 de ani de sprijin pentru statul Israel”, i-a transmis la rându-i Netanyahu președintelui american.

În preajma clădirii Casei Albe au avut loc noi proteste pro-palestiniene, fiind asigurate condiții sporite de securitate, după ce mii de oameni protestaseră cu o zi înainte lângă clădirea Capitoliului, înainte de discursul lui Netanyahu din Congresul SUA.

Citește și