• Joe Biden l-a sunat sâmbătă pe Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului
  • Tot sâmbătă, Biden a purtat prima conversaţie oficială cu Mahmoud Abbas, preşedintele Statului Palestinian
  • Joe Biden a condamnat bombardamentele Hamas asupra oraşelor din Israel şi şi-a exprimat sprijinul atât pentru Israel, cât şi pentru statul palestinian

Preşedintele Statului Palestinian Mahmoud Abbas a primit sâmbătă un apel telefonic „important” de la Joe Biden, a declarat purtătorul lui de cuvânt, potrivit Reuters.

Prima discuţie între cei doi lideri din momentul în care Joe Biden a fost numit preşedintele Statelor Unite vine în contextul conflictului din Israel.

Tot sâmbătă, Joe Biden l-a sunat şi pe Benjamin Netanyahu, prim-ministrul din Israel, după ce, în aceeaşi zi, armata israeliană a bombardat un bloc turn în care se afla şi redacţia Associated Press.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Preşedintele şi-a reafirmat sprijinul ferm pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor cu rachete din partea Hamas şi a altor grupări teroriste din Gaza. El a condamnat aceste atacuri împotriva oraşelor din Israel. Preşedintele şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa şi securitatea jurnaliştilor şi a cerut să le fie asigurată protecţia.

El a salutat declaraţiile prim-ministrului, care se opune unor astfel de acte de ură şi a încurajat continuarea măsurilor pentru a restabili calmul. Totodată, Biden şi-a exprimat sprijinul pentru statul palestinian şi pentru găsirea unei soluţii între cele două state”, notează Casa Alba în legătură cu discuţia telefonică dintre Joe Biden şi Benjamin Netanyhu.

În discuţia pe care a purtat-o cu liderul statului palestinian, Joe Biden i-a transmis că este necesar ca Hamas să înceteze să mai bombardeze Israelul, mai notează Casa Albă.

Confruntările militare între armata israeliană şi grupurile islamiste din Fâşia Gaza continuă, bilanţul victimelor ajungând la cel puţin 139 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi pe teritoriul palestinian, în timp ce în Israel sunt cel puţin zece morţi şi peste 570 de răniţi.