• IDF au declarat că trupele lor au fost responsabile pentru incidentul în care au fost răniți doi soldați srilankezi din cadrul Forței Interimare a ONU în Liban.
  • Soldații IDF care operează în jurul bazei Unifil din Naqoura au identificat o amenințare și au deschis focul.
  • Cei doi soldați indonezieni ai Unifil au fost răniți căzând de pe un turn de observație după ce un tanc israelian a tras spre el.

Președintele american Joe Biden a declarat că îndeamnă „absolut, pozitiv” Israelul să înceteze să mai tragă în forțele de menținere a păcii ale ONU în timpul conflictului său cu Hezbollah în Liban, în urma a două incidente în 48 de ore, scrie BBC.

Vineri, Israelul a declarat că trupele sale au fost responsabile pentru incidentul în care au fost răniți doi soldați srilankezi din cadrul Forței Interimare a ONU în Liban (Unifil).

Soldații IDF care operează în jurul bazei Unifil din Naqoura au identificat o amenințare și au deschis focul, a declarat armata israeliană, adăugând că incidentul va fi investigat „la cele mai înalte niveluri”. Joi, cei doi soldați indonezieni ai Unifil au fost răniți căzând de pe un turn de observație după ce un tanc israelian a tras spre el.

Recomandări

ORBAN VS. LEYEN
2025, AN DE FINAL
META „FACE CURAT” ÎN MOLDOVA
THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL
NATO SCHIMBĂ FOAIA

Liderii Franței, Italiei și Spaniei au emis o declarație comună de condamnare a acțiunilor Israelului, afirmând că acestea sunt nejustificabile și ar trebui să înceteze imediat. Ministerul de Externe din Sri Lanka a declarat că „condamnă cu fermitate” atacul IDF care a rănit doi dintre soldații săi.

Șeful misiunilor ONU de menținere a păcii a declarat că există motive să se creadă că unele tiruri asupra pozițiilor ONU din sudul Libanului au fost directe, deși nu a atribuit responsabilitatea pentru incidente.
„De exemplu, avem un caz în care un turn a fost lovit de un foc și, de asemenea, au fost avariate camerele de la una dintre poziții – ceea ce, în mod evident, pentru noi pare a fi un foc direct”, a declarat Jean-Pierre Lacroix.

În timp ce invazia Israelului în sudul Libanului continuă, IDF și grupul armat libanez Hezbollah au continuat să tragă rachete și proiectile peste granița dintre Israel și Liban.

Citește și