Joe Biden pariază pe 1.600 de miliarde de dolari. În ce investește președintele american banii?

Pe ce sumă pariază Joe Biden? 1.600 de miliarde de dolari. În ce investește președintele american banii? Soluții pentru climă și infrastructura Statelor Unite. Scopul? Propulsarea spre al doilea mandat. Doar o mică parte din acești bani a fost cheltuită până acum. Asta arată o analiză Politico a datelor publice.

Cel puțin o treime din cei 1.600 de miliarde de dolari vor fi scutiri de impozite pentru lucruri precum producția de energie curată, mașini electrice și modernizări energetice la nivel de locuințe. Restul va fi cheltuit de către guvernul federal pentru autostrăzi, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și producția de semiconductori. 125 de miliarde se duc în cadrul legilor lui Biden privind infrastructura și ajutorul în caz de pandemie.

De asemenea, 89 de miliarde de dolari au fost anunțate în cadrul altor două legi, Legea privind reducerea inflației și legea CHIPS, adică cea pentru semiconductori. Sute de miliarde de dolari pe care Congresul le-a aprobat la îndemnul lui Biden rămân necheltuite înainte de revanșa din noiembrie cu fostul președinte Donald Trump. Dacă Trump va câștiga, ar putea demola cele mai mari realizări legislative ale lui Biden, așa cum am zis mai devreme, patru legi care însumează 1.600 de miliarde de dolari. În încercarea de a-și securiza moștenirea față de Trump, Biden și cabinetul său străbat SUA pentru a-și promova inițiativele.

Citește și

Exit mobile version